Breguet: Νέα συλλογή γυναικείων ρολογιώνMarine

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16 Σεπτεμβρίου 2019 | Λιανεμπόριο & FMCG
Βασιζόμενη στην πλούσια τεχνογνωσία της στον τομέα της ωρολογοποιίας, η Breguet αποκαλύπτει τη συλλογή γυναικείων ρολογιών Marine, που είναι εμπνευσμένη από τους ωκεανούς.

Ως ειδική στο guillochage, η Breguet έχει σχεδιάσει ένα πρωτότυπο μοτίβο που αποτυπώνει τη ροή τον κυμάτων στο καντράν. Ο δείκτης δευτερολέπτων, μία από τις πολλές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον κόσμο της θάλασσας, είναι διακοσμημένος με μια ναυτική σημαία που αντιπροσωπεύει το αρχικό γράμμα του ονόματος Breguet.
Παραμένοντας πιστή στη παράδοση, αυτή η συλλογή συνδυάζει τη φινέτσα με την τεχνική απόδοση.

Αυτό το ρολόι χτυπά στον ρυθμό του αυτόματου μηχανισμού 591A, ο οποίος έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αυστηρότερες απαιτήσεις και έχει πάχος 3,41 χιλιοστά και ένδειξη ημερομηνίας. Το Marine θα αγκαλιάσει ακόμα και τους πιο λεπτεπίλεπτους καρπούς: ευέλικτα κουμπώματα εκτείνονται από την κάσα με διάμετρο μικρότερη από 34 χιλιοστά.
Διατιθεται σε ατσάλι αλλά και σε ροζ ή λευκό χρυσό, με τη στεφάνη να είναι διακοσμημένη από διαμάντια. Στα μοντέλα σε χρυσό, τα διαμάντια συνεχίζονται και στη γωνία του ρότορα και στο προστατευτικό της κορώνας, με αποτέλεσμα να φτάνουμε στα
1,26 καράτια. Ανάλογα με το μοντέλο, το καντράν του Marine κυριαρχεί ή το χρώμα του ωκεανού με ελαφριές αντανακλάσεις, ή με ανάγλυφο γυαλισμένο λευκό φίλντισι.


Μια τέχνη εμπνευσμένη από τη θάλασσα
Οι χαράκτες της Breguet έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό σχέδιο που παραπέμπει στο νερό της θάλασσας, καθώς αυτό χαϊδεύει την ακτή. Αυτό το μοτίβο ονομάζεται «marea» ή παλίρροια και περιέχει καμπύλες· σε αντίθεση με τις ευθείες γραμμές και τους κύκλους που χαρακτηρίζουν το κλασικό guillochage, οι καμπύλες σε αυτό το σχέδιο αποτυπώνουν τη φυσική κίνηση του νερού. Για την ανάπτυξη του μοτίβου «marea» χρειάστηκαν αρκετοί μήνες. Οι τεχνίτες της Breguet έδωσαν σάρκα και οστά σε αυτό το απαιτητικό σχέδιο χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερα εύθραυστο υλικό όπως το φίλντισι, το οποίο κοσμεί το καντράν και τον ρότορα του μηχανισμού για αυτή τη συλλογή.


Ναυτική αισθητική
Η νέα γυναικεία συλλογή Marine από τη Breguet αποτελεί από πολλές απόψεις έναν ύμνο στον κόσμο της θάλασσας. Οι λατινικοί αριθμοί θυμίζουν ναυτικές σημαίες. Οι ανοιχτές ακμές των δεικτών, οι ενδείξεις των πεντάλεπτων και οι ενδείξεις των ωρών είναι επικαλυμμένες με φωσφορίζον υλικό, ώστε το ρολόι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το βράδυ.
Το καπάκι κάσας από κρύσταλλο σαπφείρου, φανερώνει τον αυτόματο μηχανισμό 591Α και τις μπάρες του που φέρουν το μοτίβο «côtes de Genève» θυμίζοντας κατάστρωμα πλοίου. Η φράση Horloger de la Marine (Ωρολογοποιός του Ναυτικού) είναι σκαλισμένη στο πλαίσιο της κάσας και παραπέμπει στον τίτλο που απέδωσε το 1815 το Γαλλικό Βασιλικό Ναυτικό στον Abraham-Louis Breguet.
Επίσης, έχουν επανασχεδιαστεί οι κυματισμοί περιμετρικά της κάσας. Αυτός ο νέος σχεδιασμός είναι πιο διακριτικός και πιο αραιά διατεταγμένος και χαρίζει στο ρολόι (που έχει πάχος μόλις ενός εκατοστού) ένα πιο τολμηρό look. Στη θέση 3, το προστατευτικό της κορώνας, δεμένο με διαμάντια σε κομμάτια χρυσού, μοιάζει με κύμα. Οί βίδες σε σχήμα σημαδούρας χαρίζουν ευέλικτο κράτημα στο κούμπωμα.
Ένα άλλο μοτίβο (στο λευκό λουράκι από καουτσούκ) που δημιουργήθηκε για τη συλλογή περιλαμβάνει σχέδιο αραμπέσκ «seagrass». Πρόκειται για ένα είδος φυτού που συναντάται στον βυθό της Μεσογείου, και συμβάλλει στη διατήρηση της καθαρότητας του νερού. Πέρα από αυτό το λουράκι που προσδίδει ένα πιο αθλητική εικόνα, είναι διαθέσιμα και λουράκια από δέρμα αλιγάτορα σε σκούρα μπλε ή λευκή απόχρωση. Ένα καπάκι από σάπφειρο που φέρει το γράμμα «Β» (Breguet) κοσμεί τη μπούκλα της αναδιπλούμενης αγκράφας.

Marine Dame 9518 Diamond-Set σε Ροζ ή Λευκό Χρυσό
Το Marine είναι διαθέσιμο σε λευκό ή ροζ χρυσό, με καντράν που ζωντανεύουν χάρη στο φίλντισι σε στυλ marea. Η λευκή εκδοχή διακοσμείται με φίλντισι σε απαλό μπλε, ενώ η εκδοχή σε ροζ χρυσό διαθέτει οπάλινο φίλντισι. Ανάλογα με το μοντέλο, ο ρότορας είναι διακοσμημένος με φίλντισι ίδιου χρώματος, και ψηφιδωτός. Μια σειρά από 50 brilliant-cut διαμάντια διακοσμούν και φωτίζουν τη στεφάνη. Η λάμψη τους επεκτείνεται και στα κουμπώματα για το λουράκι καθώς και στο προστατευτικό της κορώνας.
Marine Dame 9517 in Steel και Marine Dame 9518 in Diamond-Set Steel
Η Breguet παρουσιάζει το Marine και σε ατσάλι με διαμαντένια διακόσμηση. Τα καντράν αυτών των μοντέλων κατασκευάζονται από φυσικό οπάλινο φίλντισι ή από μπλε λάκα, που ζωντανεύει με τη χρήση ελίκων που θυμίζουν λευκούς ιππόκαμπους ή έναστρο ουρανό, που στο παρελθόν χρησιμοποιούταν για πλοήγηση από τους ναυτικούς. Για να δημιουργήσει αυτή τη διακόσμηση, ο τεχνίτης εφαρμόζει διαφανή λάκα σε κυανό υλικό όσο αυτό είναι ακόμα υγρό. Όταν έρχονται σε επαφή, τα δύο χρώματα αναμειγνύονται και δημιουργούν μια μοναδική εικόνα, καθιστώντας έτσι κάθε ρολόι μοναδικό. Ο ρότορας, που είναι ορατός από το καπάκι της κάσας από κρύσταλλο σαπφείρου, φέρει το μοτίβο marea σε φίλντισι (σε κυανό ή λευκό χρώμα, ανάλογα με την απόχρωση του καντράν). Εναλλακτικά, η ατσάλινη στεφάνη της ζωντανεύει, κοσμούμενη από 60 brilliant-cut διαμάντια.

Ήδη από τον 18ο αιώνα, ο Abraham-Louis Breguet είχε δημιουργήσει ρολόγια για τολμηρές γυναίκες. Σήμερα, το Breguet Marine είναι αφιερωμένο στις σύγχρονες εξερευνήτριες και φέρνει στο μυαλό μια αναζωογονητική αίσθηση περιπέτειας στη θάλασσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ