Ατλάντα: Αύξηση 19,81% στα κέρδη προ φόρων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Ιουλίου 2019 | Λιανεμπόριο & FMCG
Άνοδο της τάξης του 19,81% στα προ φόρων κέρδη κατέγραψε η Ατλάντα Α.Ε. καθώς για τη χρήση του 2018 διαμορφώθηκαν στα 2,25 εκατ. ευρώ έναντι 1,88 εκατ. ευρώ το 2017, αυξημένα κατά 372 χιλ. ευρώ.

Τα έσοδα εκμετάλλευσης ανήλθαν σε 4,12 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,34% από τα αντίστοιχα της περσινής χρήσης. Μέρος των εσόδων προέρχεται από την ανάληψη των προωθητικών ενεργειών για λογαριασμό της Kellogg’s. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν στα 1,48 εκατ. ευρώ έναντι 1,04 το 2017. Κατά τη διάρκεια του 2018 και ύστερα από μια σειρά ενεργειών που πραγματοποίησε, η εταιρεία κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τα χρηματοοικονομικά της μεγέθη και να ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά.
Κατάφερε να επιδείξει αύξηση των πωλήσεων, βελτίωση του περιθωρίου κέρδους και ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της. Βασικός στόχος της εταιρείας παραμένει η συνεχής ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με νέα προϊόντα, διατηρώντας τη θετική πορεία των αποτελεσμάτων της παρά την αυξημένη αβεβαιότητα και τη συνεχιζόμενη συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς. Προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα στο 2018 η εταιρεία προχώρησε στον επανασχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας των προϊόντων Ατλάντα με κατεξοχήν σκοπό την επανατοποθέτηση του brand στην αγορά και τη δημιουργία νέας εικόνας στη συνείδηση του κοινού. Τα προϊόντα μετονομάστηκαν σε ΕΔΕΜ, απέκτησαν πιστοποίηση vegan διατροφής, δημιουργήθηκε μία ιστορία πίσω από κάθε είδος και άλλαξε ριζικά ο σχεδιασμός και το marketing του brand. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει την προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών εξόδων, περικόπτοντας δαπάνες.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ