ΙΚΕΑ: Επιστροφή στην ανάπτυξη μέσα στη χρονιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
06 Οκτωβρίου 2020 | Λιανεμπόριο & FMCG
Οι πωλήσεις λιανικής της ΙΚΕΑ, της μεγαλύτερης εταιρείας επίπλων παγκοσμίως, μειώθηκαν 4% σε ετήσια βάση στο τέλος Αυγούστου καθώς η ζήτηση ανέκαμψε γρήγορα από την πτώση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

 

Οι πωλήσεις λιανικής και στα 445 καταστήματα της ΙΚΕΑ όσο και online, διαμορφώθηκαν στα 39,6 δισ. ευρώ.

 

Οι πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν 45% και αντιστοιχούν στο 21% των συνολικών πωλήσεων λιανικής και η μητρική Inter IKEA ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου παρέμειναν υψηλές ακόμη και μετά από το εκ νέου άνοιγμα των καταστημάτων μετά από την πανδημία.

Ο νέος (από τον Μάρτιο) διευθύνων σύμβουλος, Jon Abrahamsson Ring, δήλωσε πως οι πωλήσεις σε καταστήματα με χρόνο λειτουργίας μεγαλύτερο του ενός έτους συρρικνώθηκαν περί το 10% έναντι της αύξησης 1% πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, οι προσαρμοσμένες συγκρίσιμες πωλήσεις ήταν σχεδόν αμετάβλητες καθώς η κρίση του κορονοϊού ενίσχυσε το ενδιαφέρον των ανθρώπων για τα σπίτια τους, τόνισε, προσθέτοντας πως αναμένει ότι η αύξηση πωλήσεων θα επιστρέψει αυτό το έτος.

Η ΙΚΕΑ στρέφεται από τα μεγάλα καταστήματα εκτός πόλης, στα online και μικρότερα καταστήματα εντός της πόλης καθώς προσαρμόζεται στην ψηφιοποίηση και στις νέες συνήθειες των αγοραστών.

 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ