Εlbisco: Άνοδος 9% το πρώτο εξάμηνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Σεπτεμβρίου 2020 | Λιανεμπόριο & FMCG
Αύξηση κύκλου εργασιών κατά περίπου 9% κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2020 η Elbisco.

 

επίδοση αυτή ακολούθησε ένα αρκετά θετικό 2019, καθώς ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για την προηγούμενη χρήση ανήλθε σε 116,4 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 1,7%. Επίσης, ο όμιλος βελτίωσε τις ζημιές του κατά 19,8% στα 2,74 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά, μπορεί η πανδημία του Covid-19 να επηρέασε την καταναλωτική συμπεριφορά των νοικοκυριών και ο φόβος του lockdown να τα έστρεψε στην αγορά μεγάλων ποσοτήτων βασικών καταναλωτικών αγαθών όπως αυτά που παράγει και εμπορεύεται η εταιρεία, απο την άλλη όμως η μείωση του τουρισμού υπολογίζεται πως είχε σημαντική επίπτωση στις πωλήσεις της Εlibsco στους τουριστικούς προορισμούς.
 
H διοίκηση πάντως του ομίλου εκτιμά ότι η εταιρεία συνολικά θα κινηθεί ανοδικά, τόσο στο πλαίσιο του κύκλου εργασιών όσο και στην κερδοφορία της σε σχέση με το 2019. Η στρατηγική της Elbisco στοχεύει σε ανάπτυξη και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπου έχει ήδη παρουσία σε περισσότερες από 20 αγορές, με πωλήσεις που εκπροσωπούν το 14% του συνόλου του κύκλου εργασιών στις κατηγορίες μπισκότων, αλμυρών κράκερ και φρυγανιάς. Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση, η νέα γραμμή παραγωγής της φρυγανιάς στη Χαλκίδα αυξάνει συνεχώς την παραγωγικότητά της και
δίνει μεγάλους όγκους με μειωμένο κόστος, ενώ τα μερίδια της Elbisco αυξάνουν μαζί και με όλη την αγορά, την οποία οδηγεί σε ανάπτυξη. Ακόμη, στην οικονομική έκθεση αναφέρεται πως οι νέες συνεργασίες που ξεκίνησαν το 2019 εκτιμάται ότι θα αποδώσουν πολύ περισσότερο το 2020, καθώς και ότι η εξέλιξη και διάθεση νέων κωδικών στον κλάδο του ψωμιού στο brand «tostimo» θα έχει πολύ θετικά αποτελέσμα τα στον κύκλο εργασιών και στην κερδοφορία.

Τέλος, θα πρέπει να αναφερθεί πως η εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία υπογραφής νέου ανακυκλούμενου ομολογιακού δανείου ύψους 5 εκατ. ευρώ, καθώς και ότι την 24η Ιανουαρίου 2020 οι μέτοχοι μέσω της εταιρείας Lekeren Ltd εισέφεραν με τη μορφή δανεισμού 1 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ