Γαλαξίας- Πέντε: Παρουσιάζει το πρώτο ΑΙ Loyalty πρόγραμμα στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21 Νοεμβρίου 2019 | Λιανεμπόριο & FMCG
Οι επενδύσεις στην ψηφιακή καινοτομία, τα νέα καταστήματα και όλες οι λεπτομέρειες για το  Mall, που σχεδιάζει

Του Δημήτρη Τσουκαλά

Το λανσάρισμα κάρτας πιστότητας ανακοίνωσε η Γαλαξίας - Πέντε σε ειδική εκδήλωση. Αποτελώντας επένδυση ύψους 200 χιλιάδων ευρώ και με τίτλο «Η δική μου κάρτα Bonus», η κάρτα, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές Δεκεμβρίου, θα βασίζεται σε πρόγραμμα ποντοδότησης, ενώ θα προσφέρει επιβραβεύσεις στους καταναλωτές μέσω ειδικών προσφορών με την ονομασία «Bravo Bonus» και «Εxtra Bonus». Mάλιστα, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλέγμα καινοτομιών που παρουσιάζει η αλυσίδα, σε μια προσπάθεια να απευθυνθεί σε νεότερα ηλικιακά κοινά, καθώς σήμερα το προφίλ του βασικού καταναλωτή της αλυσίδας τον θέλει να υπερβαίνει τα 35 έτη.

Όπως μάλιστα σημειώθηκε στην εκδήλωση, τον Φεβρουάριο του 2020, η εταιρεία θα είναι έτοιμη να παρουσιάσει το πρώτο AI Loyalty πρόγραμμα στην Ελλάδα, που θα προσφέρει προσωποποιημένες προσφορές με βάση τις επιθυμίες και τις συνήθειες των καταναλωτών. Eπίσης, στόχος της εταιρείας είναι να αναπτυχθούν συνέργειες και με άλλες εταιρείες. Ακόμη, στο σχεδιασμό της αλυσίδας εντάσσεται και η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος αλλά όχι άμεσα.

ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ KAI TO ΜΑLL ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Πέντε, Παναγιώτης Πουρσανίδης, σημείωσε πως η Γαλαξίας αναμένεται να προσθέσει μέχρι το 2021 δέκα ιδιόκτητα νέα καταστήματα στο δίκτυο των 160 σημείων πώλησης που διαθέτει σήμερα.

Ξεχωριστή θέση σε αυτό το πλάνο έχει το mini Mall, που θέλει η εταιρεία να εγκαινιάσει το 2021 και θα αποτελέσει επένδυση 30-32 εκατ. ευρώ. Θα φιλοξενεί περίπου 40 καταστήματα σε κτιριακές εγκαταστάσεις 12.000 τ.μ., σε μια έκταση 40 στρεμμάτων, που οι πληροφορίες θέλουν να βρίσκεται στη Σαλαμίνα. Αυτήν τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και, όπως ανέφερε ο κ. Πουρσανίδης, εκτιμά πως μέχρι το τέλος του 2019 ή τις αρχές του 2020, θα έχουν τακτοποιηθεί οι όποιες εκκρεμότητες, προκειμένου να αρχίσει η κατασκευή. Όπως σημείωσε, στόχος και ελπίδα του είναι τα εγκαίνιά του να γίνουν το καλοκαίρι του 2021, την ίδια ημέρα με τη Γενική Συνέλευση της εταιρείας, που θα «γιορτάζει» τα 50 χρόνια πορείας στην ελληνική αγορά. Ακόμη ανέφερε πως στόχος είναι και αυτή η επένδυση να πραγματοποιηθεί χωρίς η εταιρεία να καταφύγει σε δανεισμό (έχει μηδενικό δανεισμό όλα αυτά τα χρόνια) ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, με περιορισμένη χρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα.

Για τα υπόλοιπα 9 καταστήματα, η επένδυση θα κυμαίνεται για έκαστο μεταξύ 1,5 και 2 εκατ. ευρώ και το πρώτο αναμένεται να εγκαινιαστεί στις 13 Δεκεμβρίου, στα Μέγαρα. Το αμέσως επόμενο σημείο που θα εγκαινιαστεί θα είναι αυτό στο Μεγάλο Πεύκο, τις παραμονές του Πάσχα του 2020 (Απρίλιος). Αξίζει να σημειωθεί πως έχει ήδη γίνει η αγορά των εκτάσεων για όλα τα νέα σημεία που ετοιμάζει η Γαλαξίας, καθώς η εταιρεία βασίζεται στην ανάπτυξη με ιδιόκτητα καταστήματα. Αυτήν τη στιγμή ιδιόκτητα είναι 80 καταστήματα του δικτύου της, που αντιστοιχούν στο 80% των συνολικών τετραγωνικών μέτρων των σημείων της αλυσίδας. Όπως, μάλιστα ανέφερε ο κ. Πουρσανίδης, η αξία της ακίνητης περιουσίας της Πέντε - Γαλαξίας ανέρχεται στα 120 εκατ. ευρώ. Στο συγκεκριμένο δε σημείο τόνισε πως εάν η Πέντε αποφασίσει να ιδρύσει Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων, αυτή θα έχει πελάτη μόνο την ίδια την αλυσίδα, καθώς δεν σκοπεύει να εξαγοραστεί. Αντιθέτως, όπως είπε, θα ήταν ανοιχτή στην πραγματοποίηση κάποιας εξαγοράς, αν προκύψει κάποια ευκαιρία που να ταιριάζει στο σχεδιασμό της. Βέβαια, σημείωσε πως στο παρελθόν η Γαλαξίας ήταν έτοιμη να προχωρήσει σε 3-4 τέτοιες κινήσεις που, όμως, τελικά δεν ευοδώθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑ

Επίσης, ο κ. Πουρσανίδης επεσήμανε πως ο σχεδιασμός της αλυσίδας για το μέλλον προβλέπει και τη δημιουργία κεντρικών αποθηκών, που θα βρίσκονται στην Αττική και θα εξυπηρετούν το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου της. Αποκάλυψε, μάλιστα, πως αυτήν τη στιγμή εξετάζει 4 συγκεκριμένες προτάσεις για χώρους που θα μπορούσαν να καλύψουν αυτήν την ανάγκη της εταιρείας. Ολοκληρώνοντας, ο κ. Πουρσανίδης σημείωσε πως εκτιμά πως το 2019 θα κλείσει με οριακή άνοδο τζίρου για τη Γαλαξίας, σε μια επίδοση που αναμένεται να καλύψει την όποια κάμψη καταγράφηκε στη χρήση του 2018 που, όπως ανέφερε, οφείλεται στην επανενεργοποίηση δικτύων που παρέμεναν στην ουσία ανενεργά στο παρελθόν.

Τέλος, υπογράμμισε πως η Γαλαξίας - Πέντε έχει εντατικοποιήσει τα δύο τελευταία χρόνια τις προσπάθειές της για ανάπτυξη και εξέλιξη, επενδύοντας σε προγράμματα εκπαίδευσης, διαρκείς ανακαινίσεις καταστημάτων, παρουσίαση νέων χώρων και νέων προτάσεων και εσχάτως σε τεχνολογικές καινοτομίες όπως το πρόγραμμα πιστότητας και η παροχή προσωποποιημένων προσφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ