Αgrino: Ανθεκτική και στην πανδημία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11 Οκτωβρίου 2020 | Λιανεμπόριο & FMCG
Η χρήση του 2019 υπήρξε κερδοφόρος για την Agrino.

Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 407 χιλιάδες ευρώ περίπου έναντι προ φόρων ζημιών 233 χιλ. ευρώ την προηγούμενη χρήση. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 29,3 εκατομμύρια περίπου, αυξημένος κατά 3,4% σε σχέση με το 2018. Επιπρόσθετα, ανέπτυξε περαιτέρω τα ήδη κυρίαρχα μερίδιά της στο ρύζι, ενώ διατήρησε τη 2η θέση στην κατηγορία των οσπρίων.
 
Σημαντικό σταθμό στην ιστορία της εταιρείας αποτέλεσε η εισαγωγή στην κατηγορία των σνακ, με τις ρυζογκοφρέτες, όπου πλέον αποτελεί ηγέτη της κατηγορίας με μερίδιο 30%, μέσα σε λίγους μήνες από την κυκλοφορία τους στην ελληνική αγορά. Οι εξαγωγές παρουσιάζουν μια ικανοποιητική αύξηση της τάξης του 8% και πλέον αντιπροσωπεύουν το 13% του τζίρου της Agrino, ενώ σε επίπεδο όγκου ξεπερνούν το 20%. Οι στόχοι για το 2020 εστιάζονται στην περαιτέρω ενδυνάμωσή της στην ελληνική αγορά και στις 3 προϊοντικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται, με την ανάπτυξη των εξαγωγών και την είσοδο σε νέες αγορές, καθώς και με την παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων, τόσο σε ομοειδή προϊόντα της γκάμας που διαθέτει σήμερα όσο και σε άλλες κατηγορίες τροφίμων.
 
Όσον αφορά την τρέχουσα χρονιά, τα αποτελέσματα τους πρώτους μήνες του 2020 δημιούργησαν μια αισιόδοξη προοπτική, καθώς παρατηρήθηκε μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη αύξηση τζίρου, τόσο στην κατηγορία ρυζιού που ηγείται, όσο και σε αυτή των οσπρίων. Η εμφάνιση της πανδημίας «θεωρείται πως δεν θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας, δεδομένου ότι διαθέτει ένα πάρα πολύ ισχυρό πελατολόγιο, αλλά και του ότι ο κλάδος των τροφίμων καλύπτει και εξυπηρετεί βασικές καταναλωτικές ανάγκες οικονομίας».
 
Eπίσης, στην οικονομική έκθεση σημειώνεται πως κατά την ημερομηνία σύνταξης των Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων, (τέλη Ιουλίου) «λόγω των επιδράσεων της πανδημίας Covid-19, δεν προέκυψε μείωση της αξίας των πωλήσεων της εταιρείας σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο στην προηγούμενη χρήση, αλλά και ως προς τα λοιπά οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης δεν υπήρχε αρνητική επίδραση».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ