Αλλαγή ηγεσίας στην Ελαΐς - Unilever Hellas

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
02 Ιουλίου 2020 | Λιανεμπόριο & FMCG
Ποιος αναλαμβάνει το τιμόνι της θυγατρικής του πολυεθνικού κολοσσού στην Ελλάδα;

Tου Δημήτρη Τσουκαλά


Ο Andrew Kennedy είναι ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελαΐς-Unilever Hellas.


Με καταγωγή από τη Νότιο Αφρική, ανήκει στο δυναμικό του Ομίλου Unilever από το 1997, όταν και ξεκίνησε σαν management trainee στην πατρίδα του. Τα τελευταία 5 χρόνια (2015-2020) διατηρούσε το ρόλο του General Manager Geo-expansion & Vice President Customer Development στη Unilever China, ενώ από το 2010 έως το 2015, διετέλεσε Vice President Customer Development στη Unilever South Africa. Από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Μάρτιο του 2010 ασκούσε ανάλογα καθήκοντα στη Unilever Thailand.


Στη θέση του επικεφαλής της Ελαΐς-Unilever Hellas διαδέχεται τον Jean Francois Etienne, που ανέλαβε τον συγκεκριμένο ρόλο το 2017. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Unilever το 2009 και τα τελευταία 3 χρόνια προτού μετακινηθεί στη χώρα μας, εργαζόταν ως Managing Director της Unilever Magreb, έχοντας υπό την ευθύνη του τις αγορές του Μαρόκου, της Αλγερίας, της Τυνησίας, της Λιβύης και της Μαυριτανίας. Πλέον αναλαμβάνει καθήκοντα Managing Director στη Unilever στην Πολωνία.

Υπενθυμίζεται πως όταν ο Jean Francois Etienne  ανέλαβε καθήκοντα στην χώρα μας, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, που μέχρι τότε ήταν υπεύθυνη για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώθηκε σε ένα νέο σχήμα με το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την FYROM και το Κόσοβο, το οποίο ονομάστηκε business unit Νοτιοανατολικής Ευρώπης και διοικείται από τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα. Το σχήμα αυτό αποτελεί μέρος της Unilever Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ