Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για το χύμα τσίπουρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11 Φεβρουαρίου 2020 | Λιανεμπόριο & FMCG
Πραγματοποιήθηκαν 85 έλεγχοι σε καταστήματα μαζικής εστίασης και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 6.500 ευρώ για 7 παραβάσεις σχετικά με το προϊόν.Τα πρώτα πρόστιμα για το χύμα τσίπουρο έπεσαν από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σε ελέγχους, που πραγματοποιήθηκαν σε εστιατόρια και καφενεία της χώρας από τις 3 έως τις 9 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκαν 85 έλεγχοι σε καταστήματα μαζικής εστίασης και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 6.500 ευρώ για 7 παραβάσεις σχετικά με το προϊόν.

Όπως λένε από το υπουργείο, ο μικρός αριθμός των παραβατών, σε σχέση με τους ελέγχους, δείχνει ότι υπάρχει συμμόρφωση με τη νομοθεσία σε μεγάλο βαθμό.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, απαγορεύτηκε η διακίνηση του χύμα τσίπουρου και της τσικουδιάς, με σκοπό την προστασία του επώνυμου και εμφιαλωμένου παραγωγικού προϊόντος.

Όπως προβλέπει η απόφαση, θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ στα καταστήματα μαζικής εστίασης, που χρησιμοποιούν τις ονομασίες «τσίπουρο» ή «τσικουδιά» για τη διάθεση του χύμα προϊόντος των διήμερων αποσταγματοποιών (αμπελοκαλλιεργητές με δικαίωμα απόσταξης και μικροί αμβυκούχοι, δηλαδή ιδιοκτήτες των καζανιών που παρασκευάζεται).

Πηγή: star.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ