Σε στενό κλοιό βρίσκεται η διοίκηση της Ρasal Development, καθώς δεν μπορεί να δρομολογήσει τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις της έως ότου βγει το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης για την αίτηση αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών της, την οποία κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και συζητήθηκε τον Μάιο του 2018.

Σε στενό κλοιό βρίσκεται η διοίκηση της Ρasal Development, καθώς δεν μπορεί να δρομολογήσει τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις της έως ότου βγει το αποτέλεσμα της δικαστικής απόφασης για την αίτηση αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεών της, την οποία κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και συζητήθηκε τον Μάιο του 2018.

Στην κορυφή των κινήσεων αναδιάρθρωσης βρίσκεται η πώληση του εμπορικού κέντρου Athens Heart, στον Ταύρο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να καταλήξει στο χαρτοφυλάκιο της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Hines. H τελευταία, ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Εθνική Τράπεζα και την εταιρεία ειδικού σκοπού Doreco, που διαχειρίζεται το Athens Heart, έχει καταλήξει σε συμφωνία για την απόκτηση του εμπορικού κέντρου. «Δεν έχει νόημα να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, έχοντας μια εταιρεία που θα έχει έξοδα, αλλά όχι έσοδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Θεοδωρίδης, πρόεδρος της Pasal, προσθέτοντας ότι «το σενάριο για προσέλκυση στρατηγικού επενδυτή εί- ναι ρεαλιστικό, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει όσο καθυστερεί η δικαστική απόφαση. Έχουμε ήδη δε-
χτεί κρούσεις από επενδυτές που έχουν εκδηλώσει το αρχικό τους ενδιαφέρον.
Το θετικό είναι πως σήμερα δεν βρισκόμαστε στο 2012 και πως το κλίμα στην αγορά ακινήτων και στην οικονομία έχει βελτιωθεί σημαντικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ