Σχέδιά της για νέες βάσεις στη Γαλλία, μετά την ευνοϊκή απόφαση του γαλλικού Ανώτατου Δικαστηρίου σε εργασιακό ζήτημα, ανακοίνωσε η Ryanair.

Σχέδιά της για νέες βάσεις στη Γαλλία, μετά την ευνοϊκή απόφαση του γαλλικού Ανώτατου Δικαστηρίου σε εργασιακό ζήτημα, ανακοίνωσε η Ryanair.

Το δικαστήριο επικύρωσε τη θέση της Ryanair ότι τα πιστοποιητικά της που εκδόθηκαν από την Ιρλανδία για τους πιλότους και το πλήρωμα καμπίνας με προσωρινή έδρα στη Μασσαλία, συμμορφώνονται προς τις γαλλικές αρχές και τα γαλλικά δικαστήρια, όπως είχε προηγουμένως κρίνει και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε όλες τις καταδίκες της Ryanair, και παρέπεμψε την υπόθεση προς ακρόαση στο Εφετείο του Παρισιού.

Η Ryanair επισήμανε ότι πλέον οι γαλλικές αρχές υποχρεούνται να δεχθούν τα ιρλανδικά πιστοποιητικά E101 που εκδόθηκαν από το 2006 έως το 2010.

Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα, Michael O'Leary, και ο πρόεδρος David Bonderman, υπερψηφίστηκαν στο σημερινό ετήσιο συνέδριο της εταιρίας.

Η BALPA, που αντιπροσωπεύει τους πιλότους της Ryanair στο Ην. Βασίλειο, είχε ζητήσει από τους μετόχους να μην εκλέξουν εκ νέου τα 2 κορυφαία στελέχη του αερομεταφορέα, κατηγορώντας τους για «εντελώς δυσλειτουργική» σχέση μεταξύ του αερομεταφορέα και των πιλότων του.

Οι μέτοχοι ενέκριναν την επανεκλογή όλων των διευθυντών, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι O'Leary και Bonderman. Πάνω από το 98% ψήφισαν την επανεκλογή του O'Leary ενώ το 70,5% ψήφισε υπέρ της παραμονής του Bonderman στη θέση του Προέδρου. 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ