Μια νέα εταιρεία με εξαγωγικό ενδιαφέρον, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου, εντοπίσαμε πρόσφατα στην αγορά. Πρόκειται για την Lydion.gr, της οικογένειας Καραπατάκη από τη Δρακόνα Κισάμου Χανίων, που κυκλοφορεί το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο «Lydion» , προϊόν καλλιέργειας  μεταβατικού βιολογικού σταδίου, από ελαιώνες που βρίσκονται στην περιοχή Κολυμβαρίου, που έχει χαρακτηριστεί ΠΟΠ για την Κορωνέικη ποικιλία. 

Μια νέα εταιρεία με εξαγωγικό ενδιαφέρον, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου, εντοπίσαμε πρόσφατα στην αγορά. Πρόκειται για την Lydion.gr, της οικογένειας Καραπατάκη από τη Δρακόνα Κισάμου Χανίων, που κυκλοφορεί το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο «Lydion» , προϊόν καλλιέργειας  μεταβατικού βιολογικού σταδίου, από ελαιώνες που βρίσκονται στην περιοχή Κολυμβαρίου, που έχει χαρακτηριστεί ΠΟΠ για την Κορωνέικη ποικιλία. Η οικογένεια διαχρονικά ακολουθεί κατ’ επιλογή άνυδρη και χωρίς άροση καλλιέργεια, χωρίς πρόσθετα χημικά λιπάσματα. Τα δέντρα κλαδεύονται ένα προς ένα από τον παραγωγό, ενώ ο δάκος αντιμετωπίζεται με φυσικά μέσα (δακοπαγίδες). Η σύνθλιψη όλης της ετήσιας συγκομιδής γίνεται σε σύγχρονο πιστοποιημένο ελαιοτριβείο της περιοχής, με τη διαδικασία  Εξαγωγής εν ψυχρώ.

Το τελικό προϊόν τυποποιείται στο σκουρόχρωμο μπουκάλι  Bellolio 500 ml της γνωστής Ιταλικής εταιρίας bruni glass με ετικέτα χρυσοτυπίας και την επωνυμία Lydion, όνομα που προέρχεται από το ιδιαίτερου σχήματος αρχαίο αγγείο του 6ου αι. π.χ. που περιείχε αιθέρια έλαια ή ψιμύθια (πούδρες ή αλοιφές), δηλαδή προϊόντα πολυτελείας, όπως θεωρούν οι παραγωγοί το συγκεκριμένο ελαιόλαδο. Και πράγματι, η προσωπική εργασία και επίβλεψη σε όλα τα στάδια της παραγωγής και τυποποίησης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον καταναλωτή φέρνουν στην αγορά το υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, με χαμηλή οξύτητα, στοιχεία αντιοξειδωτικά και μηδενική χοληστερόλη. Το χαρακτηρίζουν αρώματα από πράσινα φρούτα, φρεσκοκομμένο γρασίδι και νότες βοτάνων. Γεύση πλούσια φρουτώδης, πράσινων φύλλων, με ελαφρά πικρά και απαλά πικάντικα χαρακτηριστικά και νότες αγκινάρας, ραφανίδας και άγουρης μπανάνας. Ισχυρή και επίμονη γεύση.

Το Lydion έχει κερδίσει και τον ισχυρισμό υγείας για τις υψηλές πολυφαινόλες του, έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς ελαιολάδου και πρόσφατα συμμετείχε με το Επιμελητήριο Χανίων στην FoodExpo 2019.

Η εταιρεία στοχεύει στην αγορά του εξωτερικού, σε καταναλωτές που θέλουν πραγματικά να ξέρουν τι βάζουν στο πιάτο τους και από πού. Το προϊόν διατίθεται και σε συσκευασία των 250 ml για μεγάλες παραγγελίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ