Imperial Tobacco Hellas: Δυναμική είσοδος στην εγχώρια αγορά ηλεκτρονικού τσιγάρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
23 Σεπτεμβρίου 2019 | Επιχειρήσεις
Ρίχνει στην ελληνική αγορά νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο myblu, που θα διατίθεται μέσα από το εκτεταμένο δίκτυο της πολυεθνικής εταιρείας στην μικρή λιανική

Του Δημήτρη Τσουκαλά 

Το νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο myblu έριξε στην αγορά η Imperial Tobacco Hellas και όξυνε ακόμη περισσότερο το ανταγωνισμό όσον αφορά τα εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος, που υπολογίζεται πως αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα αποτελούν περίπου το 4% της συνολικής πίτας των καπνικών.

 Το myblu που λανσάρεται στην αγορά μετά από τρεις μεγάλες έρευνες αγοράς που έχει πραγματοποιήσει η Ιmperial Tobacco Hellas στην Ελλάδα προσφέρει 5 διαφορετικά χρώματα όσον αφορά την συσκευή, η οποία κοστίζει 25 ευρώ και 5 γεύσεις και 2 επίπεδα νικοτίνης όσον αφορά τις προγεμισμένες κάψουλες, που πωλούνται σε πακέτα των 2 με κόστος 5 ευρώ. Επίσης, η εταιρεία θα διαθέσει άμεσα και το myblu Starter Kit, σε ένα πρακτικό πακέτο γνωριμίας, το οποίο περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται ο καπνιστής για να ξεκινήσει, μία συσκευή με φορτιστή USB και 4 προγεμισμένες κάψουλες σε 2 συνδυασμούς γεύσεων.

Πολύ σημαντικό είναι πως η  Imperial Tobacco Hellas θα χρησιμοποιήσει το εκτεταμένο δίκτυο της στην μικρή λιανική για την διανομή και την προώθηση του myblu. Όπως ανέφερε στην εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου προϊόντος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Imperial Tobacco στη N.A Ευρώπη, κ. Αλέξανδρος Καμάρας η εταιρεία διαθέτει συνεργασία με 90 χονδρεμπορικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα της έχουν παρουσία σε 22,5 χιλιάδες σημεία μικρής λιανικής (περίπτερα και καταστήματα ψιλικών). Το κανάλι  αυτό θα αξιοποιηθεί και για το λανσάρισμα του myblu, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Καμάρα, η Imperial Tobacco Ηellas στηρίζει με όλες τις δυνάμεις. Αρχικά το προϊόν αναμένεται να έχει παρουσία σε 4,5 χιλιάδες σημεία σε όλη την Ελλάδα, με περισσότερα από τα μισά εξ αυτών να διαθέτουν ισχυρές σχέσεις συνεργασίας προώθησης και προβολής με την καπνοβιομηχανία, η οποία αναμένεται να τα αξιοποιήσει σημαντικά για τις ανάγκες του νέου εγχειρήματος. Επίσης στα σημεία αυτά συμπεριλαμβάνονται και αρκετά shop in shops σε mallis, σουπερμάρκετ και άλλους χώρους.

«Οι καπνιστές ζητούν περισσότερες και καλύτερες επιλογές. Ζητούν ευκολία, διάρκεια, ποικιλία, γευστική ικανοποίηση και πάνω απ’ όλα ασφάλεια και ποιότητα. Εμείς φέρνουμε το νέο καινοτόμο προϊόν μας στην Ελλάδα, για να τους προσφέρουμε μια διαφορετική και ασφαλή εμπειρία, εναλλακτική του καπνίσματος. Το myblu είναι αποτέλεσμα της μεγάλης παγκόσμιας επένδυσής μας σε Προϊόντα Νέας Γενιάς. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, παρουσιάζουμε στους Έλληνες καπνιστές κάτι που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο και θα επενδύσουμε σημαντικά στη σωστή ενημέρωση τους. Παράλληλα, θα στηρίξουμε ουσιαστικά το εμπόριο ενισχύοντας την ήδη μεγάλη μας επένδυση, ενώ θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας». τόνισε ο κ. Καμάρας, ο οποίος επίσης υπογράμμισε  πως η Imperial Tobacco Ηellas εγκαινιάζει ουσιαστικά στην χώρα μας την κατηγορία των ηλεκτρονικών τσιγάρων κλειστού τύπου. Αποκάλυψε δε πως ο πολυεθνικός όμιλος δοκιμάζει αυτή την περίοδο στην Ιαπωνία προϊόν θερμαινόμενου τσιγάρου.  

360 εκατ. ευρώ μικτός τζίρος

Η κίνηση αυτή αναμένεται να ενισχύσει τις επιδόσεις της Imperial Tobacco Ηellas, που ήδη καταγράφει θετική πορεία στην ελληνική αγορά Η Imperial Tobacco Hellas αποτελεί το Διοικητικό Κέντρο της πολυεθνικής στην ΝΑ Ευρώπη, έχοντας την ευθύνη 9 χωρών, με σημαντικότερες αυτές της Ιταλίας, Ελλάδας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας. Δραστηριοποιείται στη χώρα μας τα τελευταία 35 χρόνια, με Ελληνική Διοικητική Ομάδα από το 199. και το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει μάρκες παγκόσμιας φήμης, όπως τα τσιγάρα Davidoff, ο καπνός Golden Virginia και τα χαρτάκια Rizla, με παρουσία σε περισσότερα από 22.000 σημεία λιανικής πώλησης. 

Διαθέτει δίκτυο 90 εμπορικών συνεργατών, ενώ απασχολεί άμεσα και έμμεσα περισσότερους από 1.000 εργαζόμενου Ο Μικτός Τζίρος της στην Ελλάδα το 2018 άγγιξε τα 360εκ. ευρώ, τα Καθαρά Κέρδη τα 5.4εκ. ευρώ, ενώ η Εισφορά της σε Κρατικούς Φόρους ανήλθε στα 300εκ. ευρώ.

Ανήκει, φυσικά, στον κορυφαίο διεθνή Όμιλο της Imperial Brands, που έχει παρουσία σε 160 χώρες και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζομένους.

Η αγορά στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως στην ελληνική αγορά εναλλακτικών προϊόντων καπνού, η οποία, ήδη, διαγράφει ανοδική πορεία, η Παπαστράτος (Philip Morris International) διαθέτει το IQOS, το μερίδιο του οποίου υπολογίζεται πως ξεπερνά ήδη το 8% της συνολικής εγχώριας αγοράς καπνικών προϊόντων.  Παράλληλα, η Ελλάδα έχει επιλεγεί από τον Όμιλο British American Tobacco ως μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως όπου διατίθεται ολόκληρη η γκάμα των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, που περιλαμβάνει το θερμαινόμενο προϊόν καπνού Glo και στο προϊόν ατμίσματος Vype. . Eπιπρόσθετα, από τον Απρίλιο του 2019 η η JTI διαθέτει και στην Ελλάδα τα ηλεκτρονικά τσιγάρα LogicCOMPACT ενώ την είσοδο της στην χώρα μας αναμένεται να κάνει άμεσα και η αμερικάνική startup Juul Labs, που σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen διατηρεί το 70% της αγοράς ηλεκτρονικών τσιγάρων των ΗΠΑ ενώ ο κύκλος εργασιών της το 2018 υπολογίζεται πως ξεπέρασε το 1 δις δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ