Η Lidl για την Ημέρα Περιβάλλοντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
05 Ιουνίου 2019 | Επιχειρήσεις
H Lidl Ελλάς, με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος σήμερα 5 Ιουνίου, ανακοινώνει πώς είναι ευπρόσδεκτες όλες οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες στα καταστήματά της, ακόμα και από ανταγωνιστές. 

H Lidl Ελλάς, με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος σήμερα 5 Ιουνίου, ανακοινώνει πώς είναι ευπρόσδεκτες όλες οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες στα καταστήματά της, ακόμα και από ανταγωνιστές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η Lidl Ελλάς προχωράει, κάθε μέρα, σε δράσεις και πρακτικές που θα φέρουν ένα ακόμα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον και για όλους μας». Ήδη εδώ και έναν χρόνο έχει αποσύρει οριστικά τις πλαστικές σακούλες µιας χρήσης 4 λεπτών από τα καταστήµατά της και τις έχει αντικαταστήσει µε µια νέα σακούλα πολλαπλών χρήσεων, ανθεκτικότερη, η οποία αποτελείται κατά 80% από ανακυκλωµένα υλικά, είναι 100% ανακυκλώσιµη και σε αυτήν µπορούν να τοποθετηθούν προϊόντα βάρους 10 κιλών.

Εκτός από την κατάργηση της πλαστικής σακούλας µιας χρήσης, η εταιρεία μείωσε το πάχος στα πλαστικά µπουκάλια αναψυκτικού και το πλαστικό περίβληµα του χαρτιού υγείας, με αποτέλεσμα τη συνολική μείωση πάνω από 1.300 τόνους πλαστικού. Ακόμη, έχει ανακοινώσει την κατάργηση των πλαστικών µίας χρήσης (όπως καλαµάκια, ποτήρια, πιάτα, µαχαιροπίρουνα και µπατονέτες) έως το τέλος του 2019, ενώ έχει δεσμευτεί μέχρι το 2025 σε περαιτέρω µείωση του πλαστικού κατά 20% και σε 100% αποκλειστική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της.
H Lidl Ελλάς λειτουργεί επίσης κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης σε καταστήματά της από το 2016, ενώ στηρίζει ως χορηγός τα 2 πρώτα πανευρωπαϊκά «Πάρκα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης» στην Αθήνα και στον Λαγκαδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ