ΔΕΗ: Άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες - Κεντρική Εικόνα

ΔΕΗ: Άγονος ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες

08 Φεβρουαρίου 2019 | Επιχειρήσεις
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε την τρέχουσα διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων άγονη, λόγω έλλειψης ικανοποιητικών προσφορών.

Το Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε. στη σημερινή του συνεδρίαση με ομόφωνη απόφασή του κήρυξε την τρέχουσα διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών μονάδων άγονη, λόγω έλλειψης ικανοποιητικών προσφορών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, «ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης διαδικασίας, ο στόχος της αποεπένδυσης του λιγνιτικού δυναμικού παραμένει όπως έχει συμφωνηθεί με την ΕΕ. Η ΔΕΗ Α.Ε., σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και τις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις της ΕΕ, ιδιαίτερα με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, είναι έτοιμη να προβεί το συντομότερο σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, με την πεποίθηση ότι με τη διευθέτηση σημερινών εκκρεμοτήτων, όπως τα ΑΔΙ, και με την έμπρακτη απόδειξη μέσω της λειτουργίας των διαφόρων μέτρων εξοικονόμησης και βελτίωσης της αποδοτικότητας των προς πώληση θυγατρικών εταιρειών, η νέα διαδικασία θα είναι επιτυχής».

 

 

«Ευχαριστούμε όλους τους επενδυτές που έλαβαν μέρος στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας. Η ΔΕΗ παραμένει στη διάθεσή τους, όπως και στη διάθεση κάθε άλλου ενδιαφερομένου, ώστε να έχουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία με πλήρη αξιοπιστία για να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις αρμόδιες υπηρεσίες, τους Συμβούλους και βέβαια τα στελέχη των προς απόσχιση θυγατρικών εταιρειών για την εξαιρετική και με υψηλό επαγγελματισμό δουλειά τους. Με την ευκαιρία αυτήν, τονίζω ότι από πλευράς μας όσες ενέργειες αναλογούσαν στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκαν άψογα και ακριβώς σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, πράγμα για το οποίο απαιτήθηκαν κάθε είδους πολύ μεγάλοι πόροι, ανάληψη ευθυνών και διαχείριση πολύπλοκων προβλημάτων», επεσήμανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ολοκηρώθηκε χωρίς να κατατεθεί βελτιωμένη προσφορά από τη Μυτιληναίος  ΜΥΤΙΛ+4,63% για τη Μελίτη.

Όπως έγραφε και χθες η «N» η ΔΕΗ ζήτησε βελτίωση των προσφορών, με την διαδικασία αυτή να αφορά ουσιαστικά μόνο την προσφορά της Μυτιληναίος για τη Μελίτη, καθώς είναι και η μόνη που εναρμονίζεται με το SPA. Αυτό σημαίνει πως η προοπτική έστω και μερικής επιτυχίας της αποεπένδυσης περνούσε αποκλειστικά από τη Μυτιληναίος και το εάν αυτή θα ήταν διατεθειμένη να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά, ωστόσο το δ.σ. της ΔΕΗ έκρινε τη διαδικασία άγονη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ