Creta Farms: To εξώδικο, η απάντηση και τα ερωτηματικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
28 Ιουλίου 2020 | Επιχειρήσεις
Οι καταγγελίες του Κωνσταντίνου Δομαζάκη, που -στην ουσία- δεν απαντήθηκαν.

 

Συνεχίζουν να είναι καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Creta Farms. Μετά το νέο εξώδικο του Τάκη Δομαζάκη προς τις τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Alpha, Eurobank) και τις καινούριες καταγγελίες που υπάρχουν σε αυτό, η σημερινή διοίκηση της Creta Farms έσπευσε να απαντήσει με ανακοίνωση της, η οποία, όμως, δεν καταπιάνεται με όλα τα ζητήματα που θίγονται στο εξώδικο.

Συγκεκριμένα η Creta Farms  που πλέον ελέγχεται από την Impala του Δημήτρη Βιντζηλαίου αναφέρει στην ανακοίνωση της πως  «η IMPALA HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. προέβη στις 10 Μαρτίου 2020 στην καταβολή του ποσού ευρώ δύο εκατομμυρίων (€ 2.000.000) από τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί στο όνομά της στην Alpha Bank σε τραπεζικό λογαριασμό της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ». Δεν απαντά όμως στην ουσία της καταγγελίας του κ. Δομαζάκη, ο οποίος στο εξώδικο του υποστηρίζει πως στην ουσία τα χρήματα αυτά καταβλήθηκαν από τις Τράπεζες και όχι από τον νέο επενδυτή. «Εσείς οι τέσσερις συστημικές τράπεζες στις 20.02.2020 και στις 21.02.2020 υπογράψατε δανειακές συμβάσεις με την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ και με εκ τρίτου συμβαλλόμενη την IMPALA HELLAS, με τις οποίες αναλάβατε να χορηγήσετε στην εταιρεία η πρώτη εξ υμών Εθνική Τράπεζα το ποσό των 713.200,00 ευρώ, η δεύτερη εξ υμών Τράπεζα Πειραιώς το ποσό των 451.500,00 ευρώ, η τρίτη εξ υμών Eurobank το ποσό των 434.000,00 ευρώ και η τέταρτη εξ υμών Άλφα Τράπεζα τα ποσά των 1.492.000,00 ευρώ και 808.000,00 ευρώ. Το σύνολο των χορηγηθεισών πιστώσεων προς την ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ανήλθε στο ποσό των 3.898.700,00 ευρώ. Κοινώς, για πολλοστή φορά, τόσο στην από 05.02.2020 συμφωνίας εξυγίανσης και μεταβίβασης επιχείρησης, όσο και στην από 24.02.2020 αίτηση προς το Πολ. Πρωτ. Ρεθύμνης αναφέρθηκε αναληθώς ότι η φερόμενη επενδύτρια IMPALA HELLAS θα διέθετε για την ενδιάμεση χρηματοδότηση της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ το ποσό των 2.000.000,00 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα αυτό διατέθηκε απευθείας από εσάς» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Eπίσης, στην ανακοίνωση της Creta Farms δεν γίνεται καμία αναφορά στις υπόλοιπες καταγγελίες του κ. Δομαζάκη ο οποίος κάνει λόγο για οικονομική ζημία «που υπερβαίνει με μέτριους υπολογισμούς το ποσό των 200 εκ. ευρώ» και περισσότερες «περισσότερες από τετρακόσιες (400) απολύσεις εργαζομένων μέσα σε μόλις ένα έτος». Επίσης δεν υπάρχει καμία απάντηση στην καταγγελία του κ. Δομαζάκη πως η νέα διοιίκηση της Creta Farm μαζί με το CRO κ. Μιχάλη Χουρδάκη παρουσιάζεται να προμήθευεται  «πρώτες ύλες από την BELLA BULGARIA, μοναδική μέτοχο της IMPALA HELLAS, με αισχροκερδείς τιμές που υπερέβαιναν κατά 65% τις τιμές της αγοράς και την ίδια στιγμή να «χρηματοδοτεί» έτερη εταιρεία (Λακωνική Τροφίμων) που συνδέεται με το φερόμενο επενδυτή με το ποσό των 600.000,00 ευρώ» . Στο εξώδικο του ο κ. Δομαζάκης αναφέρει πως «Κοινώς, εσείς – και μόνον εσείς – χορηγούσατε πίστωση στην ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, η οποία χρεωνόταν ακόμα περισσότερο, και μέρος της πίστωσης αυτής – πάντοτε εν γνώσει σας - κατέληγε στην εταιρεία BELLA BULGARIA. Με τα παραπάνω τεχνάσματα οι εταιρείες BELLA BULGARIA και IMPALA HELLAS όχι μόνον εμφανίζονταν από εσάς ως μεγαλοεπενδυτές της ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ, αλλά αποκόμιζαν και τεράστια οφέλη από τις πωλήσεις πρώτων υλών σε αυτήν, προσδοκώντας μάλιστα να αναλάβουν την περιουσία της εταιρείας, αποτελούμενη από σήματα, παγκόσμια διπλώματα ευρεσιτεχνίας, εργοστάσια, υλικοτεχνικές υποδομές κλπ., απελευθερωμένη από υποχρεώσεις άνω των 100 εκ. ευρώ» σε μια ακόμη καταγγελία που φαίνεται να μένει αναπάντητη.

Όπως όλα δείχνουν θα υπάρξουν αρκετά ακόμη «επεισόδια» στην υπόθεση Creta Farms με τις πληροφορίες μάλιστα να θέλουν σημαντικές εξελίξεις να «τρέχουν» και να αναμένεται να προκαλέσουν ντόμινο αποκαλύψεων και ίσως και ριζικές αλλαγές μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ