" Ανθίζουν" τα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08 Μαρτίου 2019 | Επιχειρήσεις
" Άνθισαν" τα πεντάστερα και πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2018, όπως προκύπτει από την έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας με εξειδίκευση στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, Horwath HTL.  

" Άνθισαν" τα πεντάστερα και πολυτελή ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2018, όπως προκύπτει από την έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας με εξειδίκευση στον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, Horwath HTL.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εργασιών του International Hotel Investment Forum 2019 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4 -6 Μαρτίου 2019 στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 2018 οι διεθνείς αλυσίδες ή brands αύξησαν την παρουσία τους στην ελληνική αγορά κατά 15% σε επίπεδο δυναμικότητας δωματίων και κατά 12.1% σε επίπεδο δυναμικότητας κρεβατιών αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις ανοδικές τάσεις της ζήτησης του ελληνικού τουρισμού των τελευταίων ετών, καθώς και την ελκυστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. 

Επιπλέον, κατά το 2018 ξεκίνησαν τη λειτουργία τους 150 luxury ξενοδοχεία φτάνοντας έτσι τα 550 ξενοδοχεία 5 αστέρων και τα 1.581 ξενοδοχεία 4 αστέρων, μέγεθος που αντιστοιχεί στο 21.6% του συνολικού αριθμού ξενοδοχείων της χώρας. Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, η οποία συμπεριλήφθηκε στην έρευνα για πρώτη φορά, τα Hotel Groups, Family Groups και Brands κατέχουν το 8% της συνολικής αγοράς και το 12% της δυναμικότητας δωματίων.

Έχοντας ως βασικό στόχο να διερευνηθεί σε βάθος η διείσδυση των Hotel Groups, Family Groups και Brands έναντι των ανεξάρτητων ξενοδοχείων στην ευρωπαϊκή αγορά, η Horwath HTL προχώρησε στην ανάλυση 22 ευρωπαϊκών αγορών με συνολική δυναμικότητα 150.000 ξενοδοχείων με περισσότερα από 6 εκατομμύρια δωμάτια. 

Σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων η αγορά των διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων κατέχει πλέον το 13% της συνολικής αγοράς και το 38% της δυναμικότητας δωματίων, ενώ κάθε ξενοδοχείο που ανήκει σε αλυσίδα ή όμιλο διαθέτει κατά μέσο όρο 131 δωμάτια σε σύγκριση με τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία που διαθέτουν κατά μέσο όρο 61 δωμάτια.

Πηγή: enikonomia.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ