Κέρδη που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο χρήσης η Amazon, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 1,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές αμέσως μετά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου. 

Κέρδη που ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο χρήσης η Amazon, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 1,5% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές αμέσως μετά το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Η εταιρεία, η οποία επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε νέες αγορές και κλάδους, σημείωσε ρεκόρ για τέταρτο διαδιοχικό τρίμηνο.

Ειδικότερα, τα κέρδη της ανήλθαν στα 3,6 δισ. δολάρια, ή στα 7,09 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 3,27 δολάρια ένα χρόνο πριν, διαψεύδοντας ευχάριστα τους αναλυτές που ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή της τάξης των 4,72 δολαρίων. 

Tα έσοδά της Amazon άγγιξαν τα 59,7 δισ. δολάρια - επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις προβλέψεις - έναντι 51 δισ. δολάρια το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας προήλθε από τη βασική δραστηριότητα της, αυτή του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τα 35,81 δισ. δολ. από τη Βόρεια Αμερική και τα 16,19 δισ. δολ. από το εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το CNBC, η Amazon είναι μία από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις φέτος, με τη μετοχή της από την αρχή του χρόνου να βρίσκεται 28% υψηλότερα. Επί του παρόντος, σε όρους κεφαλαιοποίησης, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία του πλανήτη, μετά την Microsoft και την Apple. 

Πηγή: Capital.gr

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ