Το ινστιτούτο ACS Athens εγκαινιάζει το καινούργιο εικονικό σχολείο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17 Σεπτεμβρίου 2019 | Επιχειρήσεις
Το ACS Athens Virtual School εγκαινιάζει επισήμως τα προγράμματά του για τη σχολική χρονιά 2019-2020, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου ACS της Αθήνας.


Σήμερα, οι μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου πρέπει να προετοιμαστούν για έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο που εξαρτάται κατά κύριο λόγο από την τεχνολογία ενώ ταυτόχρονα οι απαιτήσεις γίνονται μεγαλύτερες.

Οι καλοσχεδιασμένες διδακτικές ενότητες αποτελούν τεράστιες ευκαιρίες για τους μαθητές για να μάθουν μέσα από εκπαιδευτικές μεθόδους διδασκαλίας, οι οποίες συντελούν και επεκτείνουν την μεθοδολογία iFlex. Η συγκεκριμένη μεθοδολογία αναπτύχθηκε πριν από 12 έτη στο ACS της Αθήνας και αποδεικνύει πως η μάθηση γίνεται σε τρεις διαστάσεις.

Η πρώτη είναι ανεξάρτητη αλλά πραγματοποιείται μαζί με την καθοδήγηση του δασκάλου.

Η δεύτερη βασίζεται σε έρευνες.

Η Τρίτη είναι Flex. Πρόκειται για μία ευέλικτη μαθησιακή διαδικασία που γίνεται μετάβαση από πρόσωπο σε πρόσωπο προς την εικονική τάξη.

Το εικονικό σχολείο (Virtual Athens School) προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα, τα οποία συναντούν τις ατομικές ανάγκες των μαθητών παγκοσμίως για το λύκειο. Η εξαιρετικά εξειδικευμένη σχολή ACS Αθήνας έχει σχεδιαστεί για τη διδασκαλία των iFlex και διαδικτυακών μαθημάτων και μεταφέρει την ακαδημαϊκή αρτιότητα των μαθημάτων ACS Αθήνας στον διαδικτυακό κόσμο. Παράλληλα προωθεί εμπειρίες με επίκεντρο τον μαθητή και την ίδια στιγμή διατηρεί την επαφή με τον καθηγητή μέσω σύγχρονων και μη, εικονικών projects από την τάξη.

Η συνεχής παρακολούθηση και στήριξη του μαθητή παρέχει μία ολιστική προσέγγιση στην εκπαίδευση και επίδοση του μαθητευόμενου.

Το πρώτο γκρουπ των 11 online μαθημάτων ξεκινάει αυτόν τον Οκτώβριο και θα συνεχιστεί για 15 εβδομάδες για να εξασφαλιστεί ένα high school credit. Όσον αφορά το δεύτερο γκρουπ, θα ξεκινήσει στις 10 Φεβρουαρίου του 2020 και θα συνεχίσει για τις υπόλοιπες 15 εβδομάδες για ένα high school credit.

Επίσης, προσφέρονται και εντατικά καλοκαιρινά μαθήματα, τα οποία ξεκινούν τη δεύτερη εβδομάδα Ιουνίου του 2020 και θα τελειώσουν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου. Αυτά αντιστοιχούν σε ένα εξάμηνο και μισό high school credit.

Τα επόμενα εξάμηνα, το ACS Athens Virtual School θα προσφέρει Undergraduate College credit μαθήματα και Graduate credit μαθήματα σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. 

Τέλος, θα είναι διαθέσιμα EFL/ESL και IB μαθήματα και προπαρασκευαστικά AP μαθήματα για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ