ΕΝΕΛΒΙ: Ξεκινά ο πρώτος κύκλος κατάρτισης εργαζομένων στον κλάδο του βιβλίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
07 Νοεμβρίου 2019 | Επιχειρήσεις
Χρηματοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Η  Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ) ως τελική δικαιούχος του έργου «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Γνώσεων και Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον κλάδο Βιβλίου» που υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΠΑΝΕΚ και χρηματοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος προσέλκυσης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις δράσεις Κατάρτισης και Πιστοποίησης του έργου, κατά τον οποίο εκδήλωσαν ενδιαφέρον 1.200 περίπου εργαζόμενοι από διάφορες επιχειρήσεις, κλάδους και περιοχές της χώρας.

Ήδη ξεκίνησαν τα προγράμματα με 550 περίπου καταρτιζόμενους στις ακόλουθες περιφερειακές ενότητες:

  • · Αττική στην Αθήνα
  • · Κεντρική Μακεδονία σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Κατερίνη, Βέροια και Σκύδρα
  • · Δυτική Μακεδονία σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα
  • · Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στην Κομοτηνή
  • · Δυτική Ελλάδα σε Πάτρα, Ανδραβίδα και Αμαλιάδα
  • · Θεσσαλία στα Τρίκαλα

Τα εν λόγω προγράμματα προβλέπεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, ενώ εντός του Νοεμβρίου θα ανακοινωθεί και ο β’ κύκλος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής υποψηφίων. Για τον β’ κύκλο αίτηση μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα, καθώς και εποχικά άνεργοι (όπως π.χ. άτομα που  προέρχονται από τον κλάδο του Τουρισμού κλπ.).

Τα προγράμματα Κατάρτισης και Πιστοποίησης του έργου, έχουν διάρκεια 90 ώρες και με την ολοκλήρωσή τους ακολουθούν εξετάσεις πιστοποίησης προσόντων.

Τα προγράμματα κατάρτισης αφορούν σε τρεις (3) θεματικές περιοχές του κλάδου βιβλίου, ως εξής:

  • · Σχεδιασμός και Παραγωγή Συμβατικού και Ψηφιακού Βιβλίου
  • · Σύγχρονες Μέθοδοι και Μέσα στην Προώθηση και Πώληση με εκτεταμένη χρήση των Social Media
  • · Logistics και Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών

Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων εργαζομένων του έργου είναι 1.000 άτομα πανελλαδικά και στόχος είναι η απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη θέση τους στην αγορά εργασίας, την επαγγελματική τους κινητικότητα και την προοπτική βελτίωσης των όρων της απασχόλησής τους.

Η ΕΝΕΛΒΙ στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιήσει το προσεχές διάστημα ημερίδες ενημέρωσης του κοινού για τους σκοπούς, τις δράσεις και το περιεχόμενο του έργου που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, καλεί τους ενδιαφερόμενους να λάβουν επιπλέον πληροφόρηση για το έργο μέσα από την ιστοσελίδα της https://www.enelvi.org/index.php/espa-program

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ