ΔΕΗ: Πρώτο κύμα εθελουσίας με 900 εργαζόμενους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Ιουνίου 2020 | Επιχειρήσεις
Το "πράσινο" φως για το πρόγραμμα κινήτρων εθελουσίας εξόδου για περίπου 900 εργαζόμενους άναψε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ.

Στόχος τους είναι η ετήσια εξοικονόμηση μικτού μισθολογικού κόστους 56 εκατ. ευρώ.

Οι 900 που μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα συνολικού ύψους άνω των 31 εκατ. ευρώ είναι όσοι απασχολούνται στις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας, πλην του ΑΗΣ Μελίτης. Για τον σταθμό αυτό, όπως κι εκείνο της Μεγαλόπολης, η δημόσια εταιρεία, πρόκειται, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να εκδώσει ξεχωριστή απόφαση σηματοδοτώντας το δεύτερο κύμα της εθελουσίας εξόδου.

Από τη χθεσινή απόφαση προκύπτει ότι η εταιρεία θέλει να μειώσει κατά ένα τρίτο το προσωπικό των μονάδων της Καρδιάς, του Αγίου Δημητρίου και του Αμυνταίου. Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν σταδιακά έως το 2023, με εκείνον του Αμυνταίου στη Φλώρινα να σβήνει φέτος. Όσοι αποχωρήσουν, δηλώνοντας συμμετοχή μέχρι τις 30 Ιουνίου θα λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση των 15.000 ευρώ συν το μπόνους των 20.000 ευρώ.

Η προϋπόθεση συμμετοχής είναι το προσωπικό που θα φύγει να είναι ηλικίας 55 ετών και άνω, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων που θα συμπληρώσουν το προαναφερόμενο όριο ηλικία και στο τέλος της φετινής χρονιάς (31 Δεκεμβρίου του 2020).

Η ΔΕΗ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται να τρέξει και τα επόμενα χρόνια αντίστοιχα προγράμματα εθελουσίας εξόδου επιδιώκοντας τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους. Τα όποια κενά, π.χ. 1.000 εργαζόμενοι στον ΔΕΔΔΗΕ, θα καλυφθούν με προσλήψεις χαμηλότερου μισθολογικού κόστους, εκτός δηλαδή της ΣΣΕ της εταιρείας με τη ΓΕΝΟΠ.

Πηγή: capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ