Δέσμευση Βρούτση για μείωση των εργοδοτικών εισφορών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
29 Οκτωβρίου 2019 | Επιχειρήσεις
Όπως τόνισε σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, πρόθεσή του είναι η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.


Στη δέσμευση ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2020 και έως το 2023 θα είναι κατά 5 μονάδες χαμηλότερες προχώρησε ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας, οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. τόνισαν στον κ. Βρούτση την ανάγκη μείωσης των εισφορών των μικρομεσαίων και των εργοδοτικών εισφορών, ως ένα από τα μέτρα τόνωσης της επιχειρηματικότητας.

Ο Υπουργός Εργασίας δεσμεύθηκε ότι οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσουν να μειώνονται σταδιακά από το 2020 και έως το 2023 θα είναι κατά 5 μονάδες χαμηλότερες. Όπως τόνισε ο κ. Βρούτσης, πρόθεσή του είναι η στήριξη της πλήρους απασχόλησης και η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. Για τις αλλαγές που έρχονται στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών, ο στόχος είναι να μην επιβαρύνονται οι μικρομεσαίοι που αυξάνουν το εισόδημα τους, κάτι που θα συμβάλει αποφασιστικά στην στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α -στην οποία εκτός από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου συμμετείχαν ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Ν. Γρέντζελος, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Ν. Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δ. Γαβαλάκης και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Βαφειαδάκης – σχετικά με τις ενέργειες του Υπουργείου για τη μετεξέλιξη του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν θετικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους αλλά και για τις επιχειρήσεις. Μέσω του ΕΡΓΑΝΗ 2 θα υπάρξει κάρτα εργαζομένου που θα τον ακολουθεί σε όλο τον εργασιακό του βίο, ενώ –μεταξύ άλλων- προβλέπεται και η λειτουργία του μητρώου παραβατικότητας επιχειρήσεων.

Οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ανέφεραν στον κ. Βρούτση την πρόθεση του Ε.Ε.Α. να στηρίξει την εκπαίδευση εργαζομένων προκειμένου να διευρυνθεί το γνωστικό τους αντικείμενο. Στο ίδιο πλαίσιο ζητήθηκε από το Ε.Ε.Α. και η δυνατότητα e-learning για την πιστοποίηση των τεχνικών ασφαλείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ