Γ. Στάσσης (ΔΕΗ): Στόχος για EBITDA 720 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
04 Ιουνίου 2020 | Επιχειρήσεις
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης.

Η προσήλωση της ΔΕΗ στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί με το επιχειρησιακό στρατηγικό σχέδιο, παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, ήταν το μήνυμα που επιδίωξε να στείλει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης στους επενδυτές.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα τριμήνου, με περίπου 70 αναλυτές και εκπροσώπους επενδυτικών εταιριών ο επικεφαλής της εταιρίας σημείωσε κατηγορηματικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι η πανδημία δεν επηρεάζει το επιχειρησιακό σχέδιο της επιχείρησης το οποίο υλοποιείται κανονικά.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τον στόχο για EBITDA άνω των 720 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρονιάς, ενώ σημείωσε το γεγονός πως η εταιρία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο μπαίνει σε τροχιά λειτουργικής κερδοφορίας.

Αναφορικά με τα θέματα της ρευστότητας ο κ. Στάσσης υποστήριξε ότι αυτή βελτιώνεται σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι η εταιρεία έχει ήδη μειώσει σημαντικά τις οφειλές της προς τρίτους από τα 900 εκατ. στα 650 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το δάνειο που συμφώνησε με την EBRD ύψους 160 εκατ. ευρώ, θα παραμείνει στη “φαρέτρα” της εταιρίας σε περίπτωση ανάγκης ενίσχυσης της ρευστότητας της.

Στο πλαίσιο αυτών των παρεμβάσεων, ο CEO απάντησε και σε ερωτήσεις για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 900 εργαζομένων, διευκρινίζοντας ότι η απόσβεση του κόστους θα έλθει σε μισό χρόνο.

Επιπλέον ο κ. Στάσσης ερωτηθείς για τις τιτλοποιήσεις απάντησε ότι η «μικρή» των ληξιπρόθεσμων οφειλών διάρκειας έως και 60 ημερών θα κλείσει στα τέλη του μήνα με αρχές Ιουλίου, ενώ για τη «μεγάλη» των υπερήμερων οφειλών 90 ημερών και άνω δρομολογείται προς τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές ζήτησαν ενημέρωση και για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, καθώς η κρατική βιομηχανία οφείλει περί τα 350 εκατ. ευρώ στη δημόσια εταιρεία. Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος η ΛΑΡΚΟ από τότε που μπήκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εκπληρώνει κανονικά το πρόγραμμα διευθέτησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Εν κατακλείδι ο κ. Στάσσης σημείωσε ότι όσο η εταιρεία προχωρά σε δράσεις βελτίωσης της ρευστότητας τόσο ενισχύσει την επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορίας της.

Πηγή: euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ