Γερμανός: Ανοδική πορεία και αύξηση μεριδίων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Αυγούστου 2020 | Επιχειρήσεις
Μια ακόμη θετική χρονιά ήταν το 2019 για το Δίκτυο Καταστημάτων Γερμανός.

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση της εταιρείας, «ο συνδυασμός υψηλής τεχνογνωσίας στο λιανικό εμπόριο με τον μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΟΤΕ - Cosmote), κατάφερε και απέφερε ισχυρά αποτελέσματα, παρά τις αρνητικές συγκυρίες της διεθνούς και εγχώριας αγοράς». Ο κύκλος εργασιών κατά το 2019 έφτασε τα 302,114 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών και επενδυτικών δραστηριοτήτων, αποσβέσεων και απομειώσεων ανήλθαν σε 20,189 εκατ. ευρώ. Ως περιθώριο επί του κύκλου εργασιών, αυξήθηκαν κατά 3,7 μονάδες το 2019 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, οι επιδόσεις αυτές συνιστούν ιδιαίτερη επιτυχία, καθώς επιτεύχθηκαν σε μια περίοδο διεθνούς οικονομικής κρίσης, έντονου ανταγωνισμού και σημαντικών προκλήσεων στον κλάδο. Το 2019,πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 18 εκατομμύρια συναλλαγές στα καταστήματα του δικτύου Γερμανός, ενώ η επισκεψιμότητα στο website germanos.gr αυξήθηκε κατά 16,62% σε σχέση με το 2018. Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση, η αλυσίδα διατήρησε την ηγετική θέση σε μερίδια αγοράς σε smartphones, σταθερά τηλέφωνα, αξεσουάρ και μπαταρίες, ενώ σημαντικά ενισχύθηκαν και οι πωλήσεις των τηλεοράσεων, χάρη στην ενδυνάμωση του portfolio με value for money προτάσεις και τις συνδυαστικές προσφορές με την Cosmote TV. Μεγάλη απήχηση είχαν τα προϊόντα gaming και τα laptops, όπου σημειώθηκε αύξηση των πωλήσεων και των μεριδίων αγοράς. Σημαντική άνοδος σημειώθηκε στην κατηγορία των wearables, όπου οι πωλήσεις της Γερμανός αυξήθηκαν σχεδόν κατά 78% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Στόχος για τη μάρκα Γερμανός το 2020 είναι να βελτιώσει την digital εμπειρία που προσφέρει στον πελάτη, να συνεχίσει να χτίζει στην εικόνα της ανανέωσης των καταστημάτων, να ενισχύσει την πελατοκεντρική φιλοσοφία, αλλά και τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, παρέχοντας τη βέλτιστη εμπειρία εξυπηρέτησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ