Γερμανική πολυεθνική ετοιμάζεται για είσοδο στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Οκτωβρίου 2020 | Επιχειρήσεις
Μια ακόμη διεθνής εταιρεία του χώρου των call centers αποφασίζει να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην χώρα μας

Του Δημήτρη Τσουκαλά

Την είσοδο της στην Ελλάδα ετοιμάζεται να κάνει η Γερμανική πολυεθνικής tricontes360, καθώς όπως όλα δείχνουν η χώρα μας γίνεται όλο και πιο ελκυστική για τις εταιρείες που ασχολούνται στον χώρο των call-centers.  

H tricontes360 έχει για έδρα της την Κολωνία και δραστηριοποιείται αυτή την στιγμή σε 18 διαφορετικές τοποθεσείς στην Γερμανία και την Ισπανία ενώ λειτουργεί και ένα διεθνές hub στο Κόσοβο (Aschheim, Augsburg, Bremerhaven, Frankfurt, Gera, Hamburg, Hof, Itzehoe, Munich, Münster, Neubrandenburg, Neuss, Palma, Pristina και Rügen).

Απασχολεί περισσότερους από 2600 εργαζομένους και CEO και founding partner είναι ο Klaus Gumpp, που στο παρελθόν έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, και υπεύθυνος Κεντρικής Ευρώπης για την Teleperformance. Επίσης Founding Partner είναι ο Dirk Scholand, που διατηρεί τον ρόλο του CSO και έχει εμπειρία 20 ετών στον χώρο.

Αυτή την στιγμή, λοιπόν, η tricontes360 ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις δραστηριότητες στην χώρα μας έχοντας επιλέξει την Θεσσαλονίκη σαν αφετηρία του εγχειρήματος της.  H tricontes360 Hellas έχει ήδη συσταθεί με έδρα τον Δήμο Θεσσαλονίκης και σκοπός της εταιρείας είναι «η διεύθυνση, οργάνωση και παροχή υπηρεσιών κάθε είδους στους τομείς του άμεσου μάρκετινγκ, της συμβουλευτικής και των πωλήσεων, ιδίως δια της χρήσης σύγχρονων συστημάτων πολυμέσων και επικοινωνίας ενός Call Center».  

Σημειώνεται πως πρόκειται για μια ακόμη διεθνή εταιρεία του χώρου των call centers που αποφασίζει το τελευταίο διάστημα να ξεκινήσει την δραστηριοποίηση της στην χώρα μας.

Πριν ακριβώς από έναν χρόνο, τον Οκτώβριο του 2019, ο πολυεθνικός όμιλος Sitel Group, ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως παρόχους υπηρεσιών διαχείρισης πελατών,  ο οποίος  εξυπηρετεί πάνω από 3.5 εκατομμύρια πελάτες κάθε μέρα, ανακοίνωσε το σχέδιο του να επενδύσει στην Ελλάδα, εγκαθιστώντας ένα Κέντρο υπηρεσιών outsourcing στην Αθήνα που θα δημιουργήσει 1.000 θέσεις εργασίας. Η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε 28 χώρες σε όλο τον κόσμο, πραγματοποίησε την ανακοίνωση σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση που  διοργάνωσε το  Enterprise Greece στο Παρίσι, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου.

Επίσης τον Ιανουάριο του 2020, η 24-7 Intouch, που δραστηριοποιείται στον τομέα των λύσεων customer care και τεχνολογίας (call & contact centers) ανακοίνωσε και αυτή την  επέκταση της στην Ευρώπη με την δημιουργία θυγατρικής στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία που έχει για έδρα το Winnipeg του Καναδά, το γραφείο της Aθήνας θα είναι το πρώτο της στην Ευρώπη και το 18Ο συνολικά του δικτύου της αφού δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ, Καναδά, Γουατεμάλα, Κολομβία, Τζαμάικα και Φιλιππίνες.

Στην σχετική ανακοίνωση σημειωνόταν πως το γραφείο της Αθήνας θα βρίσκεται στην περιοχή των Αμπελοκήπων και θα εξυπηρετεί κάποια από τα πλέον αναγνωρίσιμα brands στον πλανήτη. Επίσης, τονιζόταν πως θα ενσωματώνει την ίδια εταιρική κουλτούρα, το branding των συνεργαζόμενων πελατών και τα μοναδικά στοιχεία design, που χαρακτηρίζουν όλα τα γραφεία της 24-7 Intouch.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ