Βραβεία ΕΒΕΑ 2020: Oι ελληνικές εταιρείες που ξεχώρισαν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 Ιανουαρίου 2020 | Επιχειρήσεις
Tην ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας τίμησε για δέκατη ένατη φορά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), απονέμοντας βραβεία σε 12 επιχειρήσεις και επιχειρηματίες.


Τα ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020 απένειμαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Στην τελετή απονομής ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2020 παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο νέος αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής κ. Νίκος Παππάς ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής κ. Μιχάλης Κατρίνης ως εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, ο Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, καθώς και πλήθος πολιτικού κόσμου, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικών φορέων.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η υγιής επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να γίνει η κινητήριος δύναμη στην προσπάθεια της πατρίδας μας να αλλάξει σελίδα μετά την κρίση. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην εθνική προσπάθεια για οριστική επιστροφή στην ανάκαμψη και αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών».

Παράλληλα, ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι η χώρα μας, με πολύ κόπο και θυσίες, έχει καταφέρει να διορθώσει σημαντικές δημοσιονομικές και μακροοικονομικές ανισορροπίες του παρελθόντος, να δρομολογήσει σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγορών. Δεν παύουν, όμως, προσέθεσε ο κ. Μίχαλος, να υπάρχουν ακόμη μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό περιβάλλον.

Τέλος, ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στον ρόλο της Πολιτείας στην προσπάθεια για ανάκαμψη. «Έχουμε δει το τελευταίο διάστημα σημαντικές θετικές κινήσεις. Τις αναγνωρίζουμε και αναμένουμε ακόμη περισσότερες. Οι προσδοκίες μας είναι πλέον υψηλές και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την εκπλήρωσή τους, με ουσιαστικές και υπεύθυνες διεκδικήσεις». Ωστόσο, συνέχισε, «είναι ώρα και για τις ίδιες τις ελληνικές επιχειρήσεις να «γίνουν» η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στην Ελλάδα. Πρώτοι εμείς πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, μέσα σε έναν κόσμο που μετασχηματίζεται. Να προσαρμόσουμε τις στρατηγικές, τα μοντέλα λειτουργίας, την κουλτούρα μας. Να τολμήσουμε τις κατάλληλες επενδυτικές αποφάσεις».

Τα «ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΒΕΑ 2020» απονεμήθηκαν στις εξής εταιρείες:

1. Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας
EXALCO Α.Ε.

2. Βραβείο έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης
Institute of Life

3. Βραβείο επώνυμου προϊόντος
Zeus+Δione

4. Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης
UNI-PHARMA – ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Α.Β.Ε.Ε.

5. Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
Allianz Ελλάδος

6. Βραβείο αύξησης της απασχόλησης
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.

7. Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας
e-Fresh.gr

8. Βραβείο Νέου Επιχειρηματία
Χριστίνα Πιστοφίδου - WÉNGKO MOLÉ

9. Βραβείο Αναπτυσσόμενης Μ.Μ.Ε.
DUST+CREAM

10. Βραβείο νεοφυούς επιχειρηματικότητας
Nanometrisis P.C.

11. Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία
Νίκος Φαραζής - Drago Boats A.E.

12. Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση
Λουξ Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ