«Πράσινο φως» σε Smart Park και ΜcArthour Glen για άνοιγμα τις Κυριακές

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17 Ιανουαρίου 2020 | Επιχειρήσεις
Το δικαίωμα λειτουργίας τις Κυριακές στο διάστημα Μαίου-Οκτωβρίου τόσο στο εμπορικό κέντρο Smart Park όσο και στο εκπτωτικό χωριό McArthour Glen δίνει απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.Α.Γεωργιάδη.

Ειδικότερα, το υπουργείο προχώρησε σε τροποποίηση της υπουργικής απόφασης του 2017, βάσει της οποίας δόθηκε η δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές κατά τους μήνες υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος. Από την εν λόγω απόφαση, είχαν εξαιρεθεί οι παραπάνω εμπορικοί πόλοι, παρά το γεγονός του ότι τα καταστήματα στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου Ελ.Βενιζέλος στα Σπάτα λειτουργούσαν τις Κυριακές κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Μάλιστα τον Μάρτιο του 2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας –μετά από προσφυγή της διαχειρίστριας εταιρίας του εκπτωτικού χωριού - αποφάσισε ότι τα εμπορικά καταστήματα στο εκπτωτικό χωρίο των Σπάτων, δεν θα λειτουργούν κατά τις Κυριακές, καθώς είναι συνταγματική η εξαίρεσή τους από τον νόμο 4177/2013 που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η τροποποίηση ωστόσο της υπουργικής απόφασης του 2017, η οποία βασίζεται σε σειρά παραμέτρων που σχετίζονται με τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής δίνει το «πράσινο φως» για τα εμπορικά κέντρα της περιοχής, τα οποία αναμένεται να εκμεταλλευθούν την δυνατότητα τους επόμενους μήνες.

Η τροποποιητική απόφαση υπογράφηκε από τον Υπ.Ανάπτυξης στις 9 Δεκεμβρίου 2019 και δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 13 Δεκεμβρίου 2019.

Πηγή: euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ