Βούτσης: Ευθύνες στις κυβερνήσεις, όχι στους καναλάρχες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27 Απριλίου 2015 | Επικοινωνία - Media
Τι είπε ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ.

Ευθεία επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση της ΕΡΤ.

«Υπάρχουν θέματα που παραμένουν ανοιχτά. Πρέπει να συζητήσουμε αν θα επανέλθει ή όχι το ασυμβίβαστο μεταξύ ιδιοτήτων και του βασικού. Τι θα γίνει με το τραστ της Digea; Πρόκειται περί ενός απίστευτου σκανδάλου» τόνισε αρχικά, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ότι για την σημερινό τοπίο στα ΜΜΕ δεν ευθύνονται οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έδωσαν και με νομοθετικές ρυθμίσεις δείγματα γραφής προς τους καναλάρχες.

«Δεν τα βάζω ούτε με τον κ. Ψυχάρη, τον κ. Μπόμπολα, τον κ. Βαρδινογιάννη ή τον ιδιοκτήτη τουAlpha για το ότι η πολιτική έγινε όμηρος των μεγαλοκαναλαρχών και των μεγάλων καναλιών ιδιαίτερα μέσα στη κρίση. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επιχειρηματίες, τα έχουμε βάλει μαζί τους ως προς το μέτρο που τους αναλογεί. Εδώ όμως είναι η ευθύνη, εδώ και 15 χρόνια είχα σοκαριστεί όταν ήμουν εκπρόσωπος Τύπου του τότε Συνασπισμού που πήγαινα στα κανάλια και έβλεπα τους πολιτικούς να τους πιάνουν το μαγουλάκι και όχι μόνο. Και να τους μιλάνε σα να είναι άνθρωποι που υποχρεωνόντουσαν, που είχαν κάνει χάρες, τους μιλάγανε με άνεση, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε θέση συνεργασίας ή και υποτέλειας» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ