Β. Σαμπράκος: Το ελληνικό FourFourTwo είναι πρωτοποριακό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 Μαΐου 2014 | Επικοινωνία - Media
Η συνεργασία του gazzetta.gr με το βρετανικό περιοδικό και το πρώτο feedback  

Του Δημήτρη Τσουκαλά

Τη συνεργασία του με το κορυφαίο ποδοσφαιρικό περιοδικό του πλανήτη, το βρετανικό «FourFourTwo», ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό το gazzetta.gr. Για τη συνεργασία αυτή μιλήσαμε με τον Βασίλη Σαμπράκο, διευθυντή δημοσιογραφικού περιεχομένου του gazzetta μαζί με τον Μιχάλη Τσόχο, ο οποίος μεταξύ άλλων μας τονίζει πως αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στο site είναι μόνο η αρχή.

Πώς προέκυψε η αποκλειστική συνεργασία του gazzetta.gr με το "Four Four Two", το κορυφαίο ποδοσφαιρικό περιοδικό του πλανήτη; Ποιος είναι ο στόχος του gazzetta.gr από τη συγκεκριμένη σύμπραξη;

To gazzetta ως leader στην Ενημέρωση, αφενός αναζητεί διαρκώς νέες συνεργασίες για να αναπτυχθεί και να εμπλουτίσει το περιεχόμενό του και αφετέρου δέχεται προτάσεις συνεργασίας από ελληνικά και διεθνή media groups για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Η ιδέα μας έτυχε θερμής υποδοχής από την εκδότρια εταιρεία του FourFourTwo, η οποία έχει επιτύχει σε ειδικές εκδόσεις του έντυπου περιοδικού σε πολλές χώρες του πλανήτη.

Τι ακριβώς περιλαμβάνει η συνεργασία; Ποια θα είναι η μορφή της ελληνικής ψηφιακής έκδοσης του "FourFourTwo";
Το ελληνικό FourFourTwo είναι πρωτοποριακό. Η καινοτομία, συγκριτικά με τις συνεργασίες του περιοδικού σε 17 διαφορετικές χώρες, είναι ότι πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή συνεργασία. Δεν υπάρχει η ψηφιακή έκδοση του FourFourTwo σε άλλη γλώσσα πλην της ελληνικής. Κι αυτό που βλέπετε σήμερα στο gazzetta είναι μόνο η αρχή, το πρώτο από τα σχεδιασμένα βήματα αυτής της συνεργασίας.

Ποιο είναι το πρώτο feedback που έχετε; Πώς έχει υποδεχθεί την προσπάθεια ο Έλληνας online αναγνώστης;
Οι πρώτοι που ενθουσιάστηκαν με αυτή τη συνεργασία είναι οι ιδιοκτήτες και οι δημοσιογράφοι του gazzetta. Οι επόμενοι ήταν, όπως φανταζόμασταν, όλοι οι Έλληνες πρωταγωνιστές του ποδοσφαίρου, δηλαδή οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές. Και, φυσικά, οι αναγνώστες του gazzetta που ήταν και είναι αναγνώστες της έντυπης έκδοσης του FourFourTwo. Ενθουσιασμένοι όμως είναι και οι νέοι αναγνώστες, αυτοί που ανακαλύπτουν το FourFourTwo μέσα από το gazzetta. Από την πρώτη κιόλας ημέρα της ζωής αυτού του microsite το περιεχόμενό του είναι σταθερά στη λίστα με τα πιο δημοφιλή άρθρα του gazzetta. Κι αυτό είναι μια απόδειξη ότι το ελληνικό κοινό λατρεύει το αυθεντικό ποδοσφαιρικό περιεχόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ