Η "Αυγή" κινείται νομικά κατά του Κ.Μπογδάνου για ανάρτηση τού στο Facebook

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
12 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία - Media
Με νομικές διαδικασίες κατά του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί η εφημερίδα η «Αυγή».  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εφημερίδα:   «Ο βουλευτής της ΝΔ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσέβαλε βάναυσα την εφημερίδα μας, τους εργαζόμενούς της και -φυσικά- τους αναγνώστες της.

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής» δημιούργησε αίσθηση, αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια. Παράλληλα, άμα τη εμφανίσει του στα περίπτερα το βράδυ του Σαββάτου εξαπολύθηκε μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της εφημερίδας μας από δημοσιολογούντες, που κορυφώθηκε από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.   Στο «πανηγύρι» που επιχείρησαν να στήσουν αυτοί οι κύκλοι συμμετείχε, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ωστόσο αυτή τη φορά το μένος του για την «Αυγή» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.   Σε επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε μονταρισμένη φωτογραφία στην οποία συνδύαζε το ναζιστικής έμπνευσης σήμα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το σήμα της εφημερίδας μας. Φαίνεται μάλιστα πως συνόδευσε την ανάρτησή του με τη φράση «ίδιο μαγαζί», την οποία κατόπιν πιθανότατα αφαίρεσε.       Η «Αυγή» θα κινηθεί νομικά εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς με την ανάρτησή του προσβάλλει βάναυσα την ίδια την εφημερίδα που έχει διαρκές «μέτωπο» με τους ναζί και τον φασισμό, τους εργαζόμενους σε αυτήν και φυσικά τους αναγνώστες της.       Η εφημερίδα μας έτσι επιθυμεί να μπει επιτέλους τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να παρομοιάζουν την δημοσιογραφική εργασία και έρευνα με μια χαρακτηρισμένη από τη δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση, αλλά και να εξισώνουν τους δημοκρατικούς αγώνες και ευαισθησίες με την εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας».

Σημειώνεται ότι το πρόσφατο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας έγινε αφορμή σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Μην παραχαράσσετε την ιστορία», σχολίασε εκ νέου η «Αυγή» στη ΝΔ, μετά την αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος για το πρωτοσέλιδο που αφορούσε στην Χρυσή Αυγή. Χθες, η ΝΔ έκανε λόγο για «πρακτικές Γκέμπελς», σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, και σήμερα ο πρωθυπουργός μίλησε για «χυδαίο» πρωτοσέλιδo.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ