ΕΣΗΕΑ: Να αποσύρουν οι τράπεζες την ανακοπή κατά των πρώην εργαζομένων της «Ελευθεροτυπίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία - Media
Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, μετά τις νομικές ενέργειες των τραπεζών που μπλοκάρουν τη διανομή τμήματος των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τις Τράπεζες "ALPHA" και "ΠΕΙΡΑΙΩΣ" να αναλογιστούν τις τραγικές συνέπειες των επιλογών τους σε βάρος των πρώην εργαζόμενων της ιστορικής εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", οι οποίοι ταλαιπωρούνται επί εννέα ολόκληρα χρόνια, με τους περισσότερους από αυτούς να παραμένουν άνεργοι και σε τραγική οικονομική κατάσταση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με αφορμή τις ανακοπές που ασκήθηκαν και οι οποίες δεν επιτρέπουν τη διανομή μέρους (σ.σ. της τάξης του 22%) των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους.

«Η ενέργεια των τραπεζών να ανακόψουν τη διαδικασία απόδοσης στους εργαζόμενους τμήματος του πλειστηριάσματος από την πώληση του κτηρίου της εφημερίδας, εκτός από παντελώς αβάσιμη νομικά, μόνο με ακραία αναλγησία μπορεί να παρομοιαστεί, καθώς το μόνο που θα επιτύχουν οι τράπεζες είναι η καθυστέρηση στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των εργαζομένων, η οποία μπορεί να φθάσει τα τέσσερα και πέντε χρόνια.

»Καλούμε, επίσης, την Κυβέρνηση, σε ένα γενικότερο πλαίσιο και όχι αποκλειστικά στην περίπτωση της "Ελευθεροτυπίας", όπου, ούτως ή άλλως, οι απαιτήσεις των εργαζομένων προηγούνται, να παρέμβει νομοθετικά, ώστε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι να σταματήσουν να είναι ουραγοί στη διεκδίκηση των εσόδων από εκποιήσεις περιουσίας των πιο πρόσφατα πτωχευμένων εταιρειών», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ