ΕΙΙΡΑ: Συζήτηση με τον Υφυπ. Στέλιο Πέτσα για τις στρεβλώσεις του ραδιοφωνικού κλάδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
04 Οκτωβρίου 2019 | Επικοινωνία - Media
Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τα ρυθμιστικά ζητήματα του ραδιοφωνικού κλάδου πραγματοποίησε το Προεδρείο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής με τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Στέλιο Πέτσα, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019.

Οι ιδιοκτήτες των ραδιοφώνων της Αττικής είχαν την ευκαιρία να θέσουν υπόψη της νέας ηγεσίας τόσο τις χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών όσο και σειρά προτάσεων που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και ενισχύουν τη δικαιοσύνη στην κατανομή των αμοιβών και των εργοδοτικών εισφορών.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκε αναλυτικά η θέση του κλάδου για την αδειοδότηση των Ρ/Σ -καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα εδώ και χρόνια-, και, ειδικότερα, η πρόταση για διαφανή διαγωνιστική διαδικασία αδειών, κατά το μοντέλο του beauty contest, με κριτήρια που θα έχουν έρεισμα στο άρθρο 15 παρ. 2 Συντάγματος και θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό στην παροχή ποιοτικών ραδιοφωνικών υπηρεσιών, χωρίς στρεβλώσεις.

Τέλος, το Προεδρείο, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ειλικρινή και σε βάθος συζήτηση, καθώς και για τον βαθμό γνώσης του κ. Υφυπουργού και των συνεργατών του επί των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, έθεσε την ΕΙΙΡΑ στη διάθεση της Κυβέρνησης προκειμένου να συνεχιστεί η διαβούλευση και να ρυθμιστεί το ραδιοφωνικό τοπίο επ’ ωφελεία της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας των πολιτών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ