Απάντηση Πέτσα σε επιστολή της ΕΣΗΕΑ για στήριξη του Τύπου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία - Media
Ενας από τους κλάδους που έχουν πληγεί λόγω κορονοϊού.

Ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απέστειλε αναλυτική απάντηση στην επιστολή της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στην απάντηση περιγράφονται εκτενώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τη στήριξη και την ενίσχυση των ΜΜΕ, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό ρόλο που αυτά έχουν διαδραματίσει στη σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών και της κοινωνίας εν γένει, για την προστασία από τον κορονοϊό.

«Υπογραμμίζεται, δε, ότι στόχος των μέτρων είναι η υποστήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν, ώστε μέσα από το σχέδιο της κυβέρνησης η αναπόφευκτη ύφεση που προκαλείται από την υγειονομική κρίση να μην αφήσει μόνιμη ουλή στην οικονομία μας. Σημειώνεται ότι κατά την χθεσινή τοποθέτησή του στο Συμβούλιο των Υπουργών Πολιτισμού και Οπτικοακουστικών Θεμάτων της Ε.Ε., ο υπουργός επεσήμανε την ανάγκη ουσιαστικής υποστήριξης των ΜΜΕ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσω μιας σταθερής, βιώσιμης, διαφανούς και επαρκούς χρηματοδότησης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ