Η Randstad υποστηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Φεβρουαρίου 2014 | Αειφορία & ΕΚΕ
Συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία Orange Grove.

Η εταιρεία Randstad προσφέρει ενίσχυση σε νέους επιχειρηματίες στην Ελλάδα, μέσω της πρωτοβουλίας Orange Grove.
Το Orange Grove είναι ένας ευέλικτος χώρος εργασίας, μέσα στον οποίο νέοι Έλληνες και Ολλανδοί επιχειρηματίες μπορούν να εργαστούν για τις επιχειρήσεις τους, να δικτυωθούν και να μάθουν. Το Orange Grove αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα με την υποστήριξη Ελλήνων και Ολλανδών εταίρων. Στόχος του είναι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τη διαρροή πνευματικού κεφαλαίου, καθώς και από την ανεργία των νέων στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να παρακινήσει ταλαντούχους, νέους Έλληνες και Ολλανδούς να παραμείνουν στην Ελλάδα προκειμένου να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση ή να επεκτείνουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στη χώρα μας, προσφέροντάς τους παράλληλα κατάλληλα εφόδια όπως δίκτυο, εμπειρία και γνώση. Η πρεσβεία για το σκοπό αυτό συνεργάζεται με ένα μεγάλο δίκτυο Ελληνικών και Ολλανδικών εταιρειών, φορέων και οργανισμών.

Η Randstad συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία Orange Grove με στόχο να υποστηρίξει τα ταλέντα των νέων ανθρώπων και να ενισχύσει το επιχειρηματικό τους πνεύμα. Η Randstad αποτελεί τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών στελέχωσης και προσφοράς τεχνογνωσίας σε ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού για τους συμμετέχοντες του Orange Grove.

Πιο συγκεκριμένα η Randstad προσφέρει στους συμμετέχοντες α) συμβουλευτική καθοδήγηση β) 1:1 συμβουλευτική σε ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού γ) εκπαιδευτικά σεμινάρια στο μάνατζμεντ ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και σε ζητήματα προσλήψεων. Οι επιχειρήσεις των συμμετεχόντων στο Orange Grove δεν βρίσκονται όλες στην ίδια φάση ανάπτυξης και με αυτή την έννοια το είδος της υποστήριξης ποικίλλει και περιλαμβάνει κυρίως:
o    Επιχειρησιακά και διαρθρωτικά ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού (για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχική φάση ανάπτυξης)
o    Ζητήματα προσλήψεων (για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε επόμενη φάση ανάπτυξης, οπότε και οι προσλήψεις είναι εφικτές)
o    Γενικές πληροφορίες και συμβουλευτική σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού για νεοσύστατες και μικρές επιχειρήσεις

Από την έναρξή του τον περασμένο Σεπτέμβριο, 61 επιχειρηματίες που εκπροσωπούν 33 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο Orange Grove. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πολλά εβδομαδιαία εργαστήρια, εκδηλώσεις δικτύωσης, σεμινάρια, δύο bootcamps καθώς και αρκετές εκδηλώσεις σε συνεργασία με συνεργαζόμενους φορείς. Επιπλέον οι συμμετέχοντες του Orange Grove, έχουν ήδη κερδίσει δύο διαγωνισμούς για νεοφυείς επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Το Orange Grove έχει ήδη φθάσει σε ένα στάδιο που του επιτρέπει την ένταξη και νέων υποψηφίων στο μηχανισμό του. Η πρόσκληση για νέους συμμετέχοντες θα είναι ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου του 2014. Το Orange Grove μπορεί να υποδεχθεί έως και 15 νέους, ταλαντούχους επιχειρηματίες, οι οποίοι είτε έχουν ήδη μια νεοφυή επιχείρηση, είτε μία καινοτόμο ιδέα που επιθυμούν να μετατρέψουν σε επιχείρηση, ενώ παράλληλα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις, επιχειρηματικές δεξιότητες και να διευρύνουν το δίκτυό τους.

Η Leigh Ostergard, Managing Director της Randstad Hellas επεσήμανε σχετικά, «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που αποτελούμε τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού σε αυτή τη συναρπαστική και θετική για τους νέους επιχειρηματίες πρωτοβουλία. Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε ακριβώς γιατί πιστεύουμε ότι οι μικρές, καθώς και οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι το πιο αποτελεσματικό και άμεσο μέσο αύξησης θέσεων εργασίας αλλά και τόνωσης της οικονομίας. Πιστεύουμε βαθιά στη δύναμη των επιχειρηματιών, η επιτυχία των οποίων έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία. Το έργο που έχουμε μπροστά μας ως χώρα είναι να οικοδομήσουμε μια νέα γενιά επιχειρήσεων που μπορούν να επιτύχουν σε ολοένα και πιο ανταγωνιστικές παγκοσμιοποιημένες αγορές. Υπάρχουν πολλοί λαμπροί επιχειρηματίες στην Ελλάδα, με πραγματικά καινοτόμες ιδέες που χρειάζονται απλά κάποια καθοδήγηση και υποστήριξη προκειμένου να απογειώσουν τις ιδέες τους. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται ένα ανανεωτικό πνεύμα επιχειρηματικότητας σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που στηρίζουμε το έργο του Orange Grove, μια πρωτοβουλία που εμπνέει τους ανθρώπους και ενθαρρύνει την καινοτομία.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ