«Χαμόγελο του Παιδιού»: Ο απολογισμός της δράσης του για το 2013

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
05 Μαρτίου 2014 | Αειφορία & ΕΚΕ
Υποστηρίχθηκαν 63.299 παιδιά και οι οικογένειές τους πανελλαδικά.

63.299 παιδιά και οι οικογένειές τους πανελλαδικά υποστηρίχθηκαν το 2013 μέσα από τις δράσεις «Του Χαμόγελου του Παιδιού», όπως ανέφερε ο Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χαμόγελου του Παιδιού σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε παρουσιάζοντας τον Απολογισμό των Κοινωνικών & Υποστηρικτικών Δράσεων του για το έτος 2013.

Ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στο δύσκολο 2013 για τον Οργανισμό, καθώς αυξήθηκαν τόσο οι ανάγκες του όσο και οι υπηρεσίες που παρείχε, με μόνο χρηματοδότη τον απλό κόσμο και τις εταιρείες που τον στηρίζουν.

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος «Οι ελλείψεις δεν συνοψίζονται στο φαγητό όπως πολλοί υποστηρίζουν. Η κρίση έχει πολλές παραμέτρους. Οι ανάγκες στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας των παιδιών είναι τεράστιες. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω των δράσεών του προσπαθεί -και παρά τις δυσκολίες- βρίσκεται κοντά κάθε παιδί και την οικογένεια του, με κύριο μέλημα την προστασία της αξιοπρέπειάς τους. Βλέπουμε το πρόβλημα, ξέρουμε τη λύση και με τα κατάλληλα εργαλεία και γνώμονα την ποιότητα, είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί έχει ανάγκη. Διεθνείς Οργανισμοί και συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν και αξιοποιούν την τεχνογνωσία μας, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη χώρα μας. Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το 2013 ήταν ορόσημο. Κλείσαμε 18 χρόνια δράσης και ανανεώσαμε τη δέσμευση που έχουμε αναλάβει».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Γιαννόπουλος και με αφορμή την 6η Μαρτίου Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying) προέτρεψε τους πολίτες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.antibullying.eu και να υπογράψουν ηλεκτρονικά για την καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στο φαινόμενο. Τέλος, επεσήμανε ότι Πρεσβευτές όλων των δράσεων του Οργανισμού ενάντια στο φαινόμενο δεν είναι άλλοι από τα ίδια τα παιδιά που έχουν βήμα και φωνή μέσω του YouSmile.gr.

 Οι δράσεις του 2013

Ενδεικτικά ο απολογισμός του «Χαμόγελου του Παιδιού» για το 2013 όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος είναι:

● 272.605 τηλεφωνικές κλήσεις λάβαμε στη Γραμμή SOS 1056 (747 κλήσεις/ημέρα)

● Για 264 παιδιά που βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο προχωρήσαμε σε επιτόπια παρέμβαση

● Για 1.296 παιδιά λάβαμε σοβαρές καταγγελίες κακοποίησης

● 7.138 κλήσεις λάβαμε στη Γραμμή 116000 Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

● Διαχειριστήκαμε 124 περιστατικά εξαφάνισης παιδιών

● 356 παιδιά βρήκαν ασφάλεια και φροντίδα στα Σπίτια μας και στην Ημερήσια Φροντίδα

● Υποστηρίξαμε 10.547 παιδιά και τις οικογένειές τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης

● Καλύψαμε 1.852 αιτήματα για σοβαρά προβλήματα υγείας παιδιών

● Υποστηρίξαμε 9.816 παιδιά στα Νοσοκομεία της χώρας

● Πραγματοποιήσαμε 2.459 διακομιδές νεογνών και παιδιών πανελλαδικά

● Εξετάσαμε προληπτικά 17.955 παιδιών σε 9 περιφέρειες της χώρας

● Σε 3.503 παιδιά και ενήλικες παρείχαμε συμβουλευτική υποστήριξη

● Υλοποιήσαμε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης σε 10.720 σε μαθητές στο πλαίσιο 378 επισκέψεων σε σχολεία όλης της Ελλάδας.

● Απασχολήσαμε δημιουργικά 5.542 παιδιών στον Παιδότοπο που λειτουργούμε στο Δ.Α.Α. Ελ. Βενιζέλος

 Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Οργανισμού σημείωσε ότι «η αγάπη και η εμπιστοσύνη των πολιτών στο έργο μας, αποτυπώθηκε για μία ακόμα χρονιά στα αποτελέσματα του Κοινωνικού Βαρόμετρου ASBI 2013 βάσει των οποίων «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διατηρεί για όγδοη χρονιά την 1η θέση στους δείκτες Κοινωνική Επιρροή – Απήχηση, Δημοτικότητα και Αναγνωρισιμότητα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ