Εθνική Τράπεζα: Προσφέρει νέο πρόγραμμα υποτροφιών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19 Μαρτίου 2019 | Αειφορία & ΕΚΕ
H Εθνική Τράπεζα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μια ακόμα τετραετία, προσφέροντας προγράμματα υποτροφιών σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων.

H Εθνική Τράπεζα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μια ακόμα τετραετία, προσφέροντας προγράμματα υποτροφιών σε φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων με σπουδές στους κλάδους των Οικονομικών - Χρηματοοικονομικών, της Πληροφορικής, των Θετικών Επιστημών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων - Τραπεζικής

Στην πρώτη φάση του προγράμματος παρέχεται οικονομική υποστήριξη, ώστε οι επιλεγέντες να ακολουθήσουν μεταπτυχιακά προγράμματα της επιλογής τους στην Ελλάδα. Επιπλέον προσφέρεται και παράλληλη πρακτική άσκηση των φοιτητών στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, συνδυάζοντας έτσι τις ακαδημαϊκές γνώσεις με την πρακτική εμπειρία σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον.

Η Εθνική, στη δεύτερη φάση του προγράμματος, προσλαμβάνει τους υποτρόφους, με κανονική πλήρη απασχόληση για 2 χρόνια. Κατά συνέπεια, ένας υπότροφος έχει τριπλό κέρδος από το πρόγραμμα: οικονομική ενίσχυση, πρακτική εξάσκηση σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιρειών της χώρας και επαγγελματική αποκατάσταση.

Επιπρόσθετα η Εθνική προσφέρει τη δυνατότητα χορήγησης πέντε υποτροφιών σε ενδιαφερόμενους υποψηφίους, για την εκπόνηση διδακτορικών διατριβών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, διάρκειας 3 ετών. Στην προσπάθεια να ενισχυθούν περαιτέρω η εξωστρέφεια και η συμμετοχή Ελλήνων φοιτητών σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς, η Εθνική Τράπεζα αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση ομάδων φοιτητών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας σε διεθνείς διαγωνισμούς για τρία συνεχόμενα έτη.

Το 2014 η Εθνική Τράπεζα ήρθε σε επαφή με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ), με στόχο τη διαμόρφωση ενός μοναδικού προγράμματος υποτροφιών.

Στόχος ήταν να προσφερθεί ένα πρόγραμμα το οποίο θα παρέχει όσο το δυνατόν περισσότερα  (ειδικά στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής κρίσης), αναβαθμίζοντας παράλληλα την έννοια της υποτροφίας και προσφέροντας ένα πιο «σφαιρικό» πακέτο στους υποψηφίους. Το αποτέλεσμα ήταν το 4ετές καινοτόμο Πρόγραμμα ΙΚΥ - ΕΤΕ 2+2 (2014 – 2018), και, σε συνέχεια επιτυχημένης ολοκλήρωσής του, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην υλοποίηση του νέου Προγράμματος ΙΚΥ – ΕΤΕ (2018 – 2022).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ