Ζωή Κωνσταντοπούλου: Μήνυση κατά Τσίπρα και Παυλόπουλου για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Τι ανακοίνωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

H επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου αναμένεται να καταθέσει σήμερα μήνυση εναντίον όσων δεν διεκδικούν τις γερμανικές αποζημιώσεις. Όπως έγινε γνωστό από το δελτίο τύπου της «Δικαιοσύνης για Όλους» η μηνυτήρια αναφορά θα κινηθεί κατά «εκείνων που σήμερα δεν διεκδικούν τις Γερμανικές Οφειλές, ενώ οφείλουν. Θα ακολουθήσει σειρά νομικών ενεργειών ενώπιον ελληνικών και διεθνών δικαστηρίων και αρχών».

Όπως ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Πέμπτη στις 2μμ της Πέμπτης κατατίθεται ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και κατά του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, λόγω της μη διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μιλώ συγκεκριμένα για τον Πρωθυπουργό και μέλη της Κυβέρνησης. Μιλώ, επίσης, για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που συμπράττει σε αυτό το παιχνίδι. Μιλώ για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κύριο Στουρνάρα, που διαθέτει όλες τις εκθέσεις της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία παρακολουθεί το ζήτημα του κατοχικού δανείου, του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, από τότε, αλλά δεν περιλαμβάνει τα στοιχεία αυτά σε έκθεση. Μιλώ για όλους τους υπεύθυνους, Κυβερνητικούς και Υπηρεσιακούς, που έχουν ως καθήκον στην κατάρτιση του Προϋπολογισμού του Κράτους να διαλαμβάνουν αυτήν την απαράγραπτη αξίωση της χώρας μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ