Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Την απερίφραστη καταδίκη της επίθεσης με χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση "καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο της Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Οι παραδοσιακά και σε βάθος αιώνων αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεασθούν από ανάλογες έκνομες και απολύτως καταδικαστέες πράξεις.Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη."

Η επίθεση έγινε σήμερα στις 4 τα ξημερώματα όταν δύο άντρες που επέβαιναν σε μηχανή πέταξαν χειροβομβίδα στο προαύλιο του προξενείου, στην οδό Τζαβέλα 5 στο Χαλάνδρι και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων ακούστηκε έκρηξη, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι απέκλεισαν την περιοχή.

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται το υλικό από τις κάμερες, ενώ η Αντιτρομοκρατική ερευνά αν υπάρχει σύνδεση με πυροπολημένη μηχανή που βρέθηκε στην οδό Οικονόμου στα Εξάρχεια.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ