Παραπλανητικές και παράνομες είναι οι ενδείξεις «βρεφικό νερό» ή «κατάλληλο για βρέφη» σε εμφιαλωμένα νερά που πωλούνται κυρίως στα φαρμακεία, ενδείξεις οι οποίες δεν επιτρέπονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όπως επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας.

Παραπλανητικές και παράνομες είναι οι ενδείξεις «βρεφικό νερό» ή «κατάλληλο για βρέφη» σε εμφιαλωμένα νερά που πωλούνται κυρίως στα φαρμακεία, ενδείξεις οι οποίες δεν επιτρέπονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όπως επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Υγείας. Προσθέτοντας ότι απαγορεύεται η διάθεση προϊόντων με την ετικέτα "νερό για μωρά" από τα φαρμακεία.

Η εγκύκλιος αναλυτικά:

"Κατά τον δειγματοληπτικό έλεγχο των εμφιαλωμένων νερών στο εμπόριο, έχοντας υπόψη ότι έχει παρατηρηθεί η πώληση τους και σε φαρμακεία, θα πρέπει να εξετάζονται οι ετικέτες των εμφιαλωμένων νερών προκειμένου να διαπιστώνεται ότι τηρείται η κείμενη νομοθεσία περί της επισήμανσης τους, όπως αυτή έχει αναλυθεί στην σχετική εγκύκλιο.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται στην αναγραφή παραπλανητικών ενδείξεων όπως πχ «βρεφικό νερό» ή «κατάλληλο για βρέφη» σε εμφιαλωμένα νερά που πωλούνται κυρίως στα φαρμακεία, ενδείξεις οι οποίες δεν επιτρέπονται με βάση την ισχύουσα νομοθεσία".

Η απαγόρευση της διάθεσης από τα φαρμακεία νερού με την ένδειξη στην ετικέτα "νερό για μωρά" έχει τονιστεί και παλαιότερα, τόσο από τις ίδιες τις Ενώσεις των Φαρμακοποιών, όσο και από τους Έλληνες παιδίατρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ