Βουλή: Η Διάσκεψη των Προέδρων καλεί σε ακρόαση δέκα δικαστές του Αρείου Πάγου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Η ακρόαση διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 14 περ. στ΄ του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 1 του νόμου 3841/2010

Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής καλεί σε ακρόαση, στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2018, δέκα δικαστές του Αρείου Πάγου, προκειμένου να εκφράσει τη γνώμη της για την πλήρωση τριών θέσεων Αντιπροέδρων του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της χώρας, που κενώθηκαν την 30ή Ιουνίου 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής. Η ακρόαση διεξάγεται σύμφωνα με το άρθρο 14 περ. στ΄ του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 1 του νόμου 3841/2010.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έχουν κληθεί σε ακρόαση οι Αρεοπαγίτες Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού και Αρτεμισία Παναγιώτου. Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου έχουν κληθεί σε ακρόαση οι Αρεοπαγίτες Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη. Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής καλεί σε ακρόαση τους εν λόγω δικαστικούς λειτουργούς κατόπιν της προεπιλογής τους από το Υπουργικό Συμβούλιο, με εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ψηφοφορία για την έκφραση γνώμης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής θα διεξαχθεί στη συνεδρίαση της Τρίτης, 9 Οκτωβρίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ