Το βίντεο της επίθεσης του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Βίντεο από την επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας στο ΣτΕ δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Βίντεο από την επίθεση που έκανε ο Ρουβίκωνας στο ΣτΕ δόθηκε στη δημοσιότητα. Το βίντεο ξεκινάει με δελτίο ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου για τις μειώσεις στις συντάξεις και στη συνέχεια παίζουν τα πλάνα της επίθεσης στο ΣτΕ.

Τέσσερις αναρχικές συλλογικότητες - Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας, Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Σύντροφοι/Συντρόφισσες – αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη διάσκεψη για το θέμα του νόμου Κατρούγκαλου.

«Για τους γέρους και τις γριές μας σήμερα, για εμάς αύριο...» είναι ο τίτλος του κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται: «Πραγματοποιήσαμε πριν λίγη ώρα συμβολική επίθεση στο κτίριο του Συμβούλιου της Επικρατείας . Ο λόγος προφανής, η απόφασή του που έκρινε "συνταγματικό" τον νόμο Κατρούγγαλου για μείωση των συντάξεων.

Ξέρουμε τι θα μας πουν: Θα μας πουν ότι λαϊκίζουμε. Θα μας πουν ότι ψάχνουμε εύκολη συγκίνηση. Θα μας πουν ότι εκμεταλλευόμαστε την δυστυχία. Ότι υπονομεύουμε την εθνική προσπάθεια να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Ότι υπονομεύουμε την δικαιοσύνη που πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της. Ότι δεν έχουμε λύσεις. Και βέβαια θα μας πουν ότι εκφράζουμε την ανομία».

«Εμείς δράσαμε για τους γέρους και τις γριές. Τους δικούς μας γέρους και γριές σήμερα, τους εαυτούς μας αύριο. Αυτών η γνώμη μας νοιάζει, των σημερινών και αυριανών γερασμένων αλόγων της τάξης μας.

Τη γνώμη της άλλης πλευράς την ξέρουμε πριν κάνουμε το οτιδήποτε... και δεν μας πολυενδιαφέρει», αναφέρουν ακόμη στο κείμενό τους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ