Τζανακόπουλος για Μητσοτάκη: "Πρέπει επιτέλους να δώσει απαντήσεις για Siemens και Αυγενάκη"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
O υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει, επιτέλους, να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό για τη Siemens και την υπόθεση Αυγενάκη»

O υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «ο κ. Μητσοτάκης, πρέπει, επιτέλους, να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό για τη Siemens και την υπόθεση Αυγενάκη». Την ίδια στιγμή, χαρακτήρισε «άλλο ένα αυτογκόλ» του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας την επιλογή να καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα απαντήσει την Παρασκευή στη Βουλή.

«Αυτή την Παρασκευή θα δοθεί η δυνατότητα στον πρωθυπουργό να φέρει τον κ. Μητσοτάκη προ των ευθυνών του. Νομίζω ότι η επιλογή να γίνει η συγκεκριμένη Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ήταν άλλο ένα αυτογκόλ, τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά, για τον κ. Μητσοτάκη και αυτό θα αποδειχθεί την Παρασκευή», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Ράδιο 98,4 της Κρήτης και συνέχισε λέγοντας ότι «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι καταιγιστικές και αποδεικνύουν ότι όλο το ερώτημα του, που βασίζεται σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει την Αθήνα αλλά και το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ως μια περιοχή ανασφαλή στην οποία επικρατεί η ανομία, γυρίζει μπούμερανγκ στον κ. Μητσοτάκη. Διότι από ό,τι φαίνεται είναι ο ίδιος και οι συνεργάτες που φέρονται τελικά να εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις, όπως θα έχετε διαβάσει τις τελευταίες ημέρες για όλα όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα, σε σχέση με τον στενό του συνεργάτη και γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Αυγενάκη».

Σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης στη Βουλή την Παρασκευή, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε πως «από τη δική μας πλευρά εμείς θα εξηγήσουμε και θα παρουσιάσουμε τις εξαιρετικές επιτυχίες που έχει η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα, τόσο σε σχέση με τη διαλεύκανση μεγάλων υποθέσεων όσο και με την προσπάθεια να υλοποιήσουμε μια αντιεγκληματική πολιτική, η οποία θα εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στο σύνολο των πολιτών και την ίδια στιγμή θα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Για τον πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι είναι αυτός που βρίσκεται σε «πλήρες στρατηγικό και πολιτικό αδιέξοδο» και γι' αυτό προσπαθεί, με επικοινωνιακούς όρους, να δημιουργήσει συνθήκες έντασης, αλλά «αποτυγχάνει παταγωδώς».

Σε ερώτηση για όσα κατέθεσε στο δικαστήριο η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, για την υπόθεση της Siemens, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «μιλάμε για τις ιδιαίτερες σχέσεις που διατηρούσαν τα δυο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με τη Siemens. Μίλησε η κ. Τσακάλου, με βάση τα δημοσιεύματα, για παράνομες χρηματοδοτήσεις, για δωροληψίες, για δωροδοκίες, για διάφορες εξυπηρετήσεις τις οποίες η συγκεκριμένη εταιρία έκανε σε πολιτικά πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Νομίζω ότι δεν έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι ήρθε χθες στην επιφάνεια αυτή η συνθήκη της απόλυτης διαφθοράς που επικρατούσε στο πολιτικό σύστημα και ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η χώρα οδηγήθηκε στη μνημονιακή επιτροπεία το 2010. Όλα αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε και την Παρασκευή στη Βουλή, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει επιτέλους απαντήσεις στον ελληνικό λαό για τις ιδιαίτερες σχέσεις, τις οποίες, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα και με τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση, διατηρούσε με τη συγκεκριμένη εταιρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ