Τσίπρας: Η ανάρτηση στο Twitter για το κοινωνικό μέρισμα (βίντεο)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter επισημαίνει πως το κοινωνικό μέρισμα το οποίο πρόκειται να διανεμηθεί, φτάνει τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό του προηγούμενου έτους

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter επισημαίνει πως το κοινωνικό μέρισμα το οποίο πρόκειται να διανεμηθεί, φτάνει τα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με αυτό του προηγούμενου έτους. Ο ίδιος κάνει λόγο για «δίκαιη διανομή» στους πολίτες που «το χρειάζονται περισσότερο».

«Tο μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα διανεμηθεί δίκαια, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους», αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση της Παρασκευής, στο Twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο video που συνοδεύει την ανάρτηση του κ.Τσίπρα, αναφέρεται ακόμα πως από αυτά τα 1,4 δισεκατομμύρια:

Τα 720 εκατομμύρια θα διανεμηθούν με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης, η οποία θα είναι αφορολόγητη και ακατάσχετη προς περίπου 3,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας. 315 εκατομμύρια θα δοθούν για την επιστροφή της παράνομης παρακράτησης των εισφορών υγείας των συνταξιούχων.

360 εκατομμύρια στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ώστε να καλυφθεί το κόστος των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας, που συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι δε θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους καταναλωτές το επόμενο έτος, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω σημαντικές μειώσεις στο ρεύμα για τους πάνω από 300.000 δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Tο μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα διανεμηθεί δίκαια, στους πολίτες που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Με προτεραιότητα στους άνεργους, τους νέους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. https://t.co/ZJM1YUwmi2 pic.twitter.com/IT3Anvruwt

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) November 24, 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ