Θυελλώδεις άνεμοι σήμερα σε Αιγαίο και Αττική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Ιουνίου 2019 | Επικαιρότητα
Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο σήμερα αλλά και στην Αττική, με το μελτέμι να φτάνει στα 7 και τοπικά στα 8 μποφόρ.

Ενισχυμένοι θα πνέουν οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο σήμερα, με το μελτέμι να φτάνει στα 7 (σχεδόν θυελλώδεις) και τοπικά στα 8 μποφόρ (θυελλώδεις), σύμφωνα με το meteo.

Λόγω των πιθανών προβλημάτων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καλό θα ήταν οι πολίτες να ενημερωθούν σχετικά με την εκτέλεση των δρομολογίων  που τους ενδιαφέρουν.

Σημειώνεται ότι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις θα πνέουν πρόσκαιρα οι άνεμοι και στην Αττική, και ως εκ τούτου συνιστάται προσοχή στις εξωτερικές δραστηριότητες. 

Λόγω των ενισχυμένων ανέμων ο κίνδυνος δημιουργίας και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών είναι αυξημένος. Ως εκ τούτου συνίσταται η αποφυγή καύσης κλαδιών καθώς και οι εξωτερικές εργασίες με χρήση ηλεκτροκόλλησης κλπ. Στο χάρτη 2 ο βαθμός επικινδυνότητας  για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών σύμφωνα με τον δείκτη Nesterov, ο οποίος ποσοτικοποιεί την επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία, την υγρασία και την βροχή του τελευταίου 24ώρο. Με ανοικτό γαλάζιο φαίνονται οι περιοχές χαμηλής επικινδυνότητας ενώ με κόκκινο και μωβ οι περιοχές μεγάλης και πολύ μεγάλης επικινδυνότητας αντίστοιχα. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ