Θεσσαλονίκη: Σύλληψη διακινητή μεταναστών μετά από καταδίωξη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09 Ιουλίου 2019 | Επικαιρότητα
Στη σύλληψη ενός 22χρονου από την Συρία προχώρησαν σήμερα στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.

Στη σύλληψη ενός 22χρονου από την Συρία προχώρησαν σήμερα στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, οδήγηση άνευ άδειας ικανότητας, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση, απείθεια, κλοπή και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (κόμβος Προφήτη), οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο συλληφθείς, ο οποίος δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το όχημα προσέκρουσε σε σιδερένια πόρτα ιδιωτικής εταιρείας πλησίον του χωριού Βασιλούδι, όπου ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 22χρονος οδηγός.

Κατά τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά οκτώ αλλοδαπών από την Συρία και την Αίγυπτο, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, που επέβαιναν στο όχημα και οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Σε έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι οι πινακίδες Αρχών Ρουμανίας που έφερε το όχημα ήταν πλαστές και είχαν τοποθετηθεί επιμελώς πάνω από τις Ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος.

Σημειώνεται ότι, για το ανωτέρω αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή προ πέντε ημερών στο Τ.Α. Γλυφάδας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ