Σπάνια είδη στην προσεχή δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Ιουνίου 2019 | Επικαιρότητα
Μία μοναδική για την σπανιότητά της συλλογή 532 συνολικά βιβλίων, εγγράφων, χειρογράφων, φωτογραφιών και χαρακτικών θα περιλαμβάνει η προσεχής δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Athens Plaza (ώρα 6:30 μ.μ.).

Μία μοναδική για την σπανιότητά της συλλογή 532 συνολικά βιβλίων, εγγράφων, χειρογράφων, φωτογραφιών και χαρακτικών θα περιλαμβάνει η προσεχής δημοπρασία του Οίκου Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Athens Plaza (ώρα 6:30 μ.μ.).

Από τη δημοπρατούμενη συλλογή ξεχωρίζει ένα εξαιρετικά σημαντικό τετράδιο του Κ. Π. Καβάφη (Ιούνιος 1914) με 12 αυτόγραφα ποιήματά του,  το οποίο διατίθεται για πρώτη φορά σε δημοπρασία και αποτελεί ένα από τα 9 παρόμοια τετράδια που έχουν εντοπιστεί στην ελληνική επικράτεια.  

Το ενδιαφέρον των συλλεκτών αναμένεται να προσελκύσουν επίσης και άλλα είδη που ξεχωρίζουν για την σπανιότητά τους, μεταξύ των οποίων: ένα μαθηματικό χειρόγραφο (αριθμητική και γεωμετρία) εικονογραφημένο με πολύ προσεγμένα γεωμετρικά σχήματα, που πιστεύεται ότι αποτελεί παραλλαγή έργου του Νικηφόρου Θεοτόκη (1796), ο σπανιότατος χάρτης της υδρογείου που επιμελήθηκε ο Άνθιμος Γαζής, του οποίου είναι γνωστά 4 μόνο άλλα αντίτυπα (Βιέννη 1800) όπως και ένα εξαιρετικά φιλοτεχνημένο λεύκωμα με 12 λιθόγραφες απόψεις της Ηπείρου που βασίστηκαν σε σχέδια που φιλοτέχνησε επιτόπου ο George de La Poer Beresford (Λονδίνο 1855). Ειδική μνεία αξίζει να γίνει επίσης για τον ιατρικό φάκελο του Γρηγόρη Λαμπράκη από τη νοσηλεία του στο ΑΧΕΠΑ (Θεσσαλονίκη, 22-27 Μαΐου 1963), ένα μοναδικό είδος προς δημοπράτηση από την ιστορία της νεότερης Ελλάδας.

Με μακρά εμπειρία στον τομέα των παλαιών βιβλίων, χειρογράφων και χαρακτικών, ο Οίκος Δημοπρασιών ΒΕΡΓΟΣ βρίσκεται στην πρώτη θέση σε πωλήσεις ενώ στο πελατολόγιό του συγκαταλέγονται μεγάλες βιβλιοθήκες και ιδρύματα καθώς και ιδιώτες συλλέκτες που αναζητούν σπάνια έργα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Ο κατάλογος με τις περιγραφές των ειδών της επικείμενης δημοπρασίας βρίσκεται διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.vergosauctions.com.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ