Ερντογάν: Στόχος μας η κοινή παραγωγή S-400 με τη Ρωσία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 Ιουλίου 2019 | Επικαιρότητα
«Θα το κάνουμε αυτό» τόνισε, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου που κυμάτιζαν τουρκικές σημαίες

«Η παραλαβή των S-400 θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2020 κι ο νέος στόχος μας είναι η κοινή παραγωγή με τη Ρωσία» είπε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν. 

Όπως ανέφερε, η Άγκυρα αγόρασε επιτυχώς τους S-400, παρά την δυσπιστία πολλών ότι θα μπορούσε να το κάνει. «Ξεκινήσαμε να παραλαμβάνουμε τους S-400. Είπαν "δεν μπορούν να τους αγοράσουν…". Τώρα ο στόχος είναι η κοινή παραγωγή με τη Ρωσία. Θα το κάνουμε αυτό» τόνισε, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου που κυμάτιζαν τουρκικές σημαίες, συγκεντρωμένοι στο ανακαινισμένο κτήριο του αρχηγείου της αστυνομίας στην Άγκυρα, σε μία από τις εκδηλώσεις μνήμης για τη 15η Ιουλίου, την τρίτη επέτειο της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

«Όσο η Τουρκία έχει τους στρατιώτες της, τους αστυνομικούς της και τις μυστικές υπηρεσίες της, κανείς δεν θα επιχειρήσει ποτέ ξανά να καταλάβει αυτή τη χώρα» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Κανείς δεν μπορεί να γονατίσει την Τουρκία όσο η χώρα έχει τους θεσμούς να προστατέψει το δημοκρατικό της πολίτευμα» ανέφερε στα εγκαίνια του αρχηγείου της αστυνομίας, που βομβαρδίστηκε τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016.

Ο Τούρκος πρόεδρος συμμετείχε νωρίτερα σε προσευχή σε ένα τέμενος εντός του προεδρικού συγκροτήματος, κατέθεσε λουλούδια στο Μνημείο Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου κι έλαβε μέρος σε ειδική συνεδρίαση της τουρκικής βουλής.

«Η αστυνομία πολέμησε μαζί με τους άμαχους πολίτες ενάντια στους πραξικοπηματίες» τόνισε στην ομιλία του, κατηγορώντας τα κράτη της Δύσης για «έλλειψη κατανόησης».

«Ξύρισαν τις γενειάδες μας, αλλά μας έκαναν πιο σκληρούς. Και εμείς τους κόψαμε τα χέρια» δήλωσε, μιλώντας για τις εκκαθαρίσεις εναντίον των υποτιθέμενων υποστηρικτών του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, του ανθρώπου που η Άγκυρα θεωρεί υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος, της 15ης Ιουλίου 2016, μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν στον ουρανό της Άγκυρας και βομβάρδισαν το προεδρικό συγκρότημα, το αρχηγείο της αστυνομίας και τον φορέα διαχείρισης δορυφόρων, Turksat.

«Παίρνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα για να αποτρέψουμε να συμβούν ξανά προδοσίες όπως αυτή της 15ης Ιουλίου» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

Με tweet του, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, είπε ότι «η Τουρκία στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας κι αλληλεγγύης στον κόσμο: Θα πεθάνουμε, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ σε προδότες και πραξικοπηματίες να καταστρέψουν τη χώρα μας, την ελευθερία μας και την αξιοπρέπειά μας».

Πηγή: naftemporiki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ