Ρόδος: Ηλικιωμένος βρήκε και παρέδωσε τσαντάκι με 4.250 ευρώ (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Παράδειγμα τιμιότητας και ανθρωπιάς έδειξε με την πράξη του ο κ. Γεώργιος Καριώτης από τη Ρόδο. Αφού παρέδωσε το τσαντάκι, αρνήθηκε να παραλάβει ακόμη και τα νόμιμα εύρετρα, τα οποία μετά από πιέσεις, τα πήρε μεν, αλλά για να τα διαθέσει αμέσως σε οικογένεια αναξιοπαθούντων συμπολιτών του.

Το πιο όμορφο "δώρο σε νιόπαντρο ζευγάρι έκανε ένας ηλικιωμένος άνδρας. 

Πρόκειται για τον Γεώργιο Καριώτη, κάτοικο Ρόδου, ο οποίος βρήκε το τσαντάκι που έχασε πριν από μερικές μέρες ένα νιόπαντρο ζευγάρι, έξω από μεγάλο σούπερ μάρκετ του νησιού και περιείχε όλα τα δώρα του γάμου τους αξίας 4.250 ευρώ.

Το ζευγάρι, ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές καθώς επίσης και την εφημερίδα “ΡΟΔΙΑΚΗ”, ζητώντας έτσι να δημοσιοποιηθεί το θέμα τους, για να ευαισθητοποιηθεί όποιος το βρήκε και να το παραδώσει.

Μέσα σε αυτό υπήρχαν όλα όσα είχαν χαθεί εκείνο το απόγευμα έξω από το Σούπερ Μάρκετ: Το ποσό των 4.250 ευρώ που προέρχονταν από τα δώρα που είχαν συγκεντρώσει στο γάμο τους που είχε γίνει τρεις εβδομάδες νωρίτερα, μαζί με το ποσό της ανεργίας.

Εποχιακοί υπάλληλοι και οι δύο, είχαν προγραμματίσει να περάσουν το χειμώνα τους με το ποσό αυτό και να δώσουν και μια μεγάλη δόση στο αυτοκίνητο που είχαν αγοράσει λίγους μήνες νωρίτερα. Οι ελπίδες όλες είχαν χαθεί, μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνο από την Ασφάλεια.

Μετά από λίγο, ο σύζυγος έφθασε στο κέντρο της Ρόδου και εκεί στα γραφεία της Ασφάλειας Ρόδου συνάντησε τον Γεώργιο Καριώτη. Παρουσία αστυνομικών, του παρέδωσε το τσαντάκι με όλα τα έγγραφα και όλο το ποσό που είχε μέσα όταν χάθηκε.

Ο σύζυγος ευχαρίστησε τον κ. Καριώτη και τους αστυνομικούς και αναχώρησε, αφού προηγουμένως του έδωσε το ποσό των 400 ευρώ όπως ορίζει ο νόμος. Ο ηλικιωμένος άνδρας αρνήθηκε να πάρει το ποσό, λέγοντας ότι δεν είναι δικά του χρήματα και ότι δεν θέλει να τα κρατήσει. Τελικά πείστηκε εξαιτίας της επιμονής, αλλά για να τα διαθέσει αμέσως σε οικογένεια αναξιοπαθούντων συμπολιτών του.

Σε ερώτηση αν χάρηκε ο κύριος που έχασε το τσαντάκι του όταν του το έλαβε πίσω, ο κύριος Καριώτης απάντησε πως χάρηκε, αλλά πιο πολύ ένιωσε ευτυχής ο ίδιος, που κατάφερε να του το δώσει, αφού πρόκειται και για νιόπαντρο ζευγάρι που είχε ανάγκη τα χρήματα.

«Δε χάθηκε τελικά η ανθρωπιά και το φιλότιμο στη Ρόδο μας» δήλωσε η σύζυγος, μιλώντας στη “ΡΟΔΙΑΚΗ”, και ευχαριστώντας και την εφημερίδα για τη δημοσιοποίηση του γεγονότος που πιθανό να βοήθησε. 

Πηγή: rodiaki.gr, news247.gr

Πηγή: news247.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ