Προαστιακός-τρένα: Στάσεις εργασίας σήμερα, 24ωρη απεργία αύριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Στάσεις εργασίας πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αλλά και 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή, αντιδρώντας στην πώληση της ΕΕΣΣΤΥ.   

Στάσεις εργασίας πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αλλά και 24ωρη απεργία αύριο Παρασκευή, αντιδρώντας στην πώληση της ΕΕΣΣΤΥ. Ειδικότερα, σήμερα Πέμπτη θα γίνουν τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας:

* 05:00 – 08:00
* 13:00 – 16:00
* 21:00 – 24:00

Την Παρασκευή, λόγω της 24ωρης απεργίας τρένα και προαστιακός σιδηρόδρομος θα μείνουν ακινητοποιημένα. Επίσης δεν θα εκτελούνται δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υποχρεούται να προχωρήσει σε τροποποιήσεις και ματαιώσεις δρομολογίων λόγω μη διαθεσιμότητας σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στο «ξεπούλημα του σιδηροδρόμου και την παράδοση όλων των αξιόλογων περιουσιακών στοιχείων της χώρας, με σκανδαλώδεις όρους, στα χέρια ξένων «επενδυτών»».

Δηλώνουν πως «Ως σιδηροδρομικοί θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να προβάλλουμε τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο -ενιαίο- δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Ζητάμε τώρα να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του σιδηροδρόμου».

Πηγή: ert.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ