"Πόλεμος" για την κυβερνητική αποστολή στην Πάρο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Μαρτίου 2019 | Επικαιρότητα
Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αιχμή την κυβερνητική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Αλ. Τσίπρα.

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αιχμή την κυβερνητική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Αλ. Τσίπρα στην επικείμενη επίσκεψή του στην Πάρο, αλλά και χθεσινή τροπολογία για τις συνοδείες του Πρωθυπουργού, του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπουργών στα ταξίδια τους.

Η αρχή έγινε με χθεσινή ανάρτηση στο Twitter του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε: «Ο Αλ. Τσίπρας πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για τρεις μέρες δωρεάν. Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς».

Σε σχόλιο για το θέμα προέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος έγραψε σε tweet του: «Ο Τσίπρας εξουδετέρωσε την αντιπολιτευτική "Κίνηση των 53" με την πεντάστερη "Μετακίνηση των 54"».

Σημειώνεται ότι τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο ν/σ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου όριζε ότι «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ' έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό».

Η ίδια τροπολογία όριζε ότι «τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν» και ότι «τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ