Εκτός των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας έμειναν πρώην βουλευτές ακόμη και πρώην υπουργοί

Εκτός των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας έμειναν πρώην βουλευτές ακόμη και πρώην υπουργοί. Εκτός βρέθηκε ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή Οικονομίας Αντώνης Μπέζας στη Θεσπρωτία. Εκτός και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή Αλέκος Κοντός στην Ξάνθη, ο οποίος τρεις ημέρες πριν την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων είχε στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούσε ο ίδιος να είναι υποψήφιος. Εκτός του γαλάζιου ψηφοδελτίου στην Εύβοια έμεινε επίσης ο πρώην υπουργός και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος και στην Λακωνία η πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Φεβρωνία Πατριανάκου, στελέχη και τα δύο με καραμανλικές ρίζες που βρέθηκαν μετά το 2009 στο σαμαρικό στρατόπεδο. Δεν θα είναι υποψήφιος επίσης στο Βόρειο Τομέα Αθηνών όπως αρχικά είχε συζητηθεί ο πρώην υπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, κάτι όμως που ήταν γνωστό εδώ και καιρό στους γαλάζιους κύκλους.

Δύο ακόμη πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή που είχαν συζητήσει την επιθυμία τους να ήταν υποψήφιοι με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές έμειναν εκτός ψηφοδελτίων: Ο λόγος για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος είχε δηλώσει πρόθυμος να έδινε τη μάχη σε οποιαδήποτε από τις τρεις περιφέρειες στις οποίες έσπασε η Β Αθηνών, έμεινε όμως εκτός. Ο κ.Σπηλιωτόπουλος θεωρούσε ότι καθώς το κόμμα ήταν που του ζήτησε το 2014 να παραιτηθεί από βουλευτής για να διεκδικήσει το δήμο της Αθήνας, θα έπρεπε να κρινόταν μαζί με τους νυν βουλευτές, ενώ στο Μοσχάτο θεωρούσαν ότι μία απόφαση επί Σαμαρά πριν από πέντε χρόνια δε μπορούσε να δεσμεύσει τη σημερινή ηγεσία.

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης επίσης επιθυμούσε να ηταν υποψήφιος στην Α Αθήνας, ωστόσο είχε διαπιστώσει εδώ και καιρό πως δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση στο Μοσχάτο, για αυτό άλλωστε και κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές. Με αναλυτική ανάρτηση του στο facebook δήλωσε ευθέως ότι ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος, αλλά έμεινε εκτός. Άφησε αιχμές για άλλες επιλογές προσώπων από άλλους πολιτικούς χώρους και έδειξε ξεκάθαρα ότι επιθυμούσε να είναι υποψήφιος για να αποκατασταθεί όπως αντίστοιχα ο πρώην υπουργός Θόδωρος Ρουσόπουλος συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του Βορείου Τομέα Αθηνών. “Το κόμμα σε αντίθεση με την Αριστερά, δεν ξέρει να υπερασπίζει τους ανθρώπους του” υποστήριξε μάλιστα ο κ.Βουλγαράκης. Διέψευσε πάντως ότι συζήτησε με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, δήλωσε ότι θα ψηφίσει ΝΔ, αλλά εκτίμησε ότι: “Μετά τις εκλογές, θα έρθουν δύσκολες μέρες. Οι πολίτες ψηφίζουν κυρίως εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό, στις 7 Ιουλίου τελειώνει. Τα πράγματα για τη νέα κυβέρνηση, δεν θα είναι ούτε απλά ούτε εύκολα.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ